Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΛΤΑ
Κατέρρευσε τμήμα ψευδοροφής

Από τύχη δεν χτύπησε εργαζόμενος

Τμήμα ψευδοροφής του Κέντρου Διανομής ΕΛΤΑ (Λένορμαν και Κωνσταντινουπόλεως) κατέρρευσε χτες νωρίς το πρωί, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσουν εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο. Το περιστατικό καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) σημειώνοντας ότι δεν είναι άσχετο με το θέμα της βιαστικής μεταστέγασης τριών υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο.

Αμέσως μετά την κατάρρευση, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος -όπως και έγινε- και απαίτησαν να έρθουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση της ψευδοροφής. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά. Σήμερα θα διαπιστωθεί αν έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στα γραφεία.

Οπως σημειώνει η «Δημοκρατική Συνεργασία», πριν ένα μήνα στο Κέντρο Διανομής συστεγάστηκαν τρία γραφεία, με περίπου 130 εργαζόμενους, από τις περιοχές Κολωνό, Ομόνοια, Πλάκα. Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι ο χώρος δεν τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις καθώς είναι μικρός σε έκταση, οι εξωτερικοί του τοίχοι είναι από τσιμεντόλιθο και η σκεπή από «ελενίτ» που εμπεριέχει αμίαντο. Αυτά διαπιστώθηκαν και από το γιατρό εργασίας που ήρθε στο χώρο κατόπιν πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και με παρέμβαση του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας.

Η διοίκηση αρκέστηκε απλώς να αντικαταστήσει την παλιά κατεστραμμένη ψευδοροφή (όχι τη σκεπή). Με νέα παρέμβαση που έγινε (προηγήθηκε συγκέντρωση και απόφαση των εργαζομένων γι' αυτή, κατόπιν πρότασης και πάλι της «Δημοκρατικής Συνεργασίας») η διοίκηση δεσμεύθηκε να γίνει επέκταση του χώρου. Σε αυτή την παρέμβαση είχαν επισημανθεί ξανά τα ζητήματα της προχειρότητας της μεταστέγασης, τα τεχνικά και υγειονομικά προβλήματα που υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ