Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «COCA - COLA 3E» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Με στάσεις εργασίας απαντούν στα σχέδια απολύσεων

Σε ωριαίες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας προχωρούν από χτες Τρίτη και μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι της «Coca - Cola 3E» στην Πάτρα, μετά από απόφαση του Σωματείου τους, αντιδρώντας στην απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλουν, η εργοδοσία στην προσπάθειά της να μειώσει το προσωπικό εκβιάζει πέντε εργαζόμενους πως αν δεν αποχωρήσουν «οικειοθελώς», τότε θα καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας τους. «Αυτή την πολιτική την έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν και τη θεωρούμε απαράδεκτη». Και σημειώνει: «Απαιτούμε από την εταιρεία να σταματήσει αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη δουλειά μας».

Στο μεταξύ, την περασμένη Κυριακή, οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχώρησαν σε γενική συνέλευση και κατέληξαν σε ψήφισμα. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνεται: «Μέσα στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος η τάση του μεγάλου κεφαλαίου είναι να ρίξει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και αυτή η τάση γίνεται πιο πιεστική. Ετσι και η πολυεθνική Coca - Cola 3Ε, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ μετά το σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της Πάτρας συνεχίζει να δείχνει το απαράδεκτο αντεργατικό και αντικοινωνικό πρόσωπό της χρησιμοποιώντας ωμούς εκβιασμούς με τελεσίγραφα σε εργαζομένους στο Αίγιο και την Πάτρα, πως αν δεν αποδεχτούν την "οικειοθελή" αποχώρησή τους με τα κίνητρα που τους δίνει θα προχωρήσει σε απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ