Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΑΡΩΓΗ» - ΛΑΡΙΣΑ
Προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους

Εδώ και μια βδομάδα οι εργαζόμενοι θεραπευτές του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ - EUROMEDICA», στη Λάρισα, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν προχωρήσει σε απεργία - στάσεις εργασίας. Σε καθημερινή βάση, μαζί με το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας, καθώς και εκπροσώπους άλλων Σωματείων, που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους, βρίσκονται έξω από το χώρο εργασίας, ενημερώνοντας, με ανακοίνωση, ασθενείς και συνοδούς για τους λόγους που τους οδήγησαν στην επίσχεση.

Ο αγωνιστικός δυναμισμός των εργαζομένων που βρίσκει ανταπόκριση στον κόσμο έχει θορυβήσει και ανησυχήσει την ιδιοκτησία της επιχείρησης, που ψάχνει να βρει τρόπους για να σπείρει διχόνοιες ανάμεσά τους και να σπάσει την αγωνιστική κινητοποίηση.

«Ανακοίνωση» προβοκάτσια

Οπως, μάλιστα, καταγγέλλεται, σε ανακοίνωση των εργαζομένων, στον τοπικό Τύπο παρουσιάστηκε μια ανακοίνωση που αποδίδεται μεν στους εργαζόμενους του κέντρου, το περιεχόμενό της δε είναι κομμένο και ραμμένο στην εξυπηρέτηση της εργοδοσίας. Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται να διαφωνούν με την επίσχεση εργασίας και να χαρακτηρίζουν τους αγωνιζόμενους φυσικοθεραπευτές «ευνοημένους» της επιχείρησης, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, «τα καλύτερα των αισθημάτων τους» και «τις πολλές ευχαριστίες τους» προς την εργοδοσία!

Η «ανακοίνωση» αυτή, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «στηρίζουμε την εταιρεία που μάχεται για μας και τα συμφέροντά μας, κάτω από εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες και κάτω από δυσάρεστες οικονομικές συγκυρίες για τη χώρα». Και παρακάτω, σημειώνει ότι «η "Αρωγή" ήταν πάντα Αρωγός στον συνάνθρωπο, ασθενή και εργαζόμενο και αποδείκνυε έμπρακτα και καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπο και τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα, πέρα από τον επιχειρησιακό της ρόλο»...

Διαψεύδουν οι εργαζόμενοι

Στην ανακοίνωση - διάψευση των εργαζομένων δηλώνεται: «Ξεκαθαρίζουμε πως ουδεμία σχέση έχουμε με το περιεχόμενο του άρθρου το οποίο εμπνεύστηκε η διεύθυνση του κέντρου αποκατάστασης, προκειμένου να σπείρει τη διχόνοια στο προσωπικό και για το οποίο ποτέ δεν είχε τη συγκατάθεσή μας, αφ' ενός διότι δεν είμαστε απέναντι στους συναδέλφους μας και αφετέρου διότι το ίδιο το κείμενο δε γράφτηκε από εμάς.

Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με το ίδιο καθεστώς απλήρωτης εργασίας, αντιμετωπίζουμε από κοινού προβλήματα επιβίωσης. Το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε κι εμείς σε κινητοποιήσεις - απεργίες - στάσεις εργασίας, προκειμένου να πιέσουμε για να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα... Είναι, λοιπόν, ανήθικο να χρησιμοποιείται η δική μας φωνή και βούληση και να στρέφεται ενάντια στο δίκιο των συναδέλφων μας, που είναι και δικό μας δίκιο. Μέσα απ' αυτό το άρθρο, που ανήκει σε εμάς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και απαιτούμε όπως κι αυτοί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι 16 φυσικοθεραπευτές που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, στην οποία, ανάμεσα τα άλλα, επισημαίνουν: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα, θα υπενθυμίσουμε απλά το λόγο για τον οποίο αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο μέτρο αυτό (σ.σ. της επίσχεσης εργασίας): ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!! Επιμένουμε να λέμε ότι και οι υπόλοιποι 172 συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 5 μήνες και αντιμετωπίζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα, αλλά ο καθένας, για τους λόγους του, δεν ακολούθησε το δρόμο αυτό. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι συνάδελφοι συνέταξαν και συμφώνησαν(!) να κοινοποιηθεί τέτοιου είδους δήλωση συμπαράστασης προς την επιχείρηση. Αν πάλι πραγματικά το έκαναν, εμείς θα κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους το έπραξαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ