Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει αποκλεισμό από τις εκλογές του σωματείου Επισιτισμού

Για τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από τις αρχαιρεσίες του σωματείου Επισιτισμού που έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη, καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας, η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ, εδώ και πολλές βδομάδες αντιπρόσωπος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΚΒ μέσω της γραμματείας, τον κατάλογο με τα σωματεία που λήγει η θητεία τους. Μετά από καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να τα δώσουν. Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι η θητεία του σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού έληγε το Νοέμβρη. Μετά από επίμονες προσπάθειες βρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι υποψηφιότητες για τις εκλογές κατατίθενται μέχρι την Τέταρτη 21/11/2012 και οι εγγραφές στο σωματείο γίνονται μέχρι και την Πέμπτη 22/11/2012, ημέρα των εκλογών. Ετσι το ΠΑΜΕ κατέθεσε ψηφοδέλτιο την Τέταρτη 21/11/2012 και ταυτόχρονα ζήτησε το καταστατικό του σωματείου, το οποίο δεν του δόθηκε. Την επομένη, Πέμπτη 22/11, ημέρα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΕΚ Βέροιας, ανακοίνωσε ότι το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο λόγο μη τήρησης των ορίων που προβλέπει το καταστατικό του σωματείου.

Η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση τόσο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας όσο και του Σωματείου Επισιτισμού, που δεν έκαναν καμία προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις ότι γίνονται εκλογές στο σωματείο τους και ότι μπορεί και πρέπει ο καθένας να συμμετέχει. «Το ΕΚ Βέροιας τρομάζει μπροστά στην πιθανότητα να κατατεθεί ένα ταξικό ψηφοδέλτιο σε κάποιο σωματείο της δύναμης του.

Αυτή είναι η δουλειά τους. Να διατηρούν σωματεία σφραγίδες, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Προειδοποιούμε όμως: θα βρουν μπροστά τους και σε άλλους κλάδους και σωματεία τις ταξικές δυνάμεις. Δε ξεμπέρδεψαν με τον αποκλεισμό που έκαναν στο σωματείο Επισιτισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ