Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταφεύγει η κυβέρνηση

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει το εμπόδιο των διαπιστωτικών πράξεων των δημάρχων και επιβάλει τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που εργάζονται στους Δήμους.

Με την Πράξη αυτή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μπορεί να αντλήσει από τους καταλόγους της απογραφής των δημοσιών υπαλλήλων τα στοιχεία που χρειάζεται, αναζητώντας τρόπους να παρακάμψει τα εμπόδια που της δημιουργούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η άρνηση δημάρχων και περιφερειαρχών να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Εγκυρες μάλιστα πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνιζαν ότι επί της ουσίας το πρόβλημα δεν αφορά το σύνολο των ΟΤΑ αλλά 35 δήμους και περί τους 650 εργαζόμενους.

Παρακάμπτοντας τις διαπιστωτικές πράξεις των δημάρχων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέτει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους των Δήμων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις του νόμου - ακόμη και αυτούς που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις, δεδομένου ότι τα στοιχεία της απογραφής δεν εμπεριέχουν τα στοιχεία του προσωπικού φακέλου κάθε εργαζόμενου (αν π.χ. είναι ανάπηρος, μέλος μονογονεϊκής οικογένειας κλπ.).

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει υπογραφεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμενόταν χτες το απόγευμα να υπογραφεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να τεθεί σε άμεση εφαρμογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ