Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων

Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ προχώρησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στο Ιδρυμα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην απόφαση για απόλυση 500 εργαζομένων, που είχαν προσληφθεί στο ΙΚΑ μετά την επιτυχή συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα. Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο υπουργείο Εργασίας και από εκεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι συνεχίζοντας τον αγώνα τους, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Στουρνάρη 30, Αθήνα), στις 10 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους 500 εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο είναι ακόμα 900 επιτυχόντες διαγωνισμού (για την κάλυψη θέσεων στο ΙΚΑ) οι οποίοι ακόμα δεν έχουν προσληφθεί.

Οι ταξικές δυνάμεις στο ΙΚΑ σε ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να μη βασιστούν σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και δικηγόρους σωτήρες. Το ζήτημα είναι καθαρό πολιτικό. Ακόμα υπογραμμίζουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να τους διασπάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ