Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραπλανά για να κρύψει τα σχέδια μαζικών απολύσεων

Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Να κρύψει τις μαζικές απολύσεις που σχεδιάζει αλλά και την υποβάθμιση μιας σειράς κοινωνικών υπηρεσιών στις οποίες αυτές θα οδηγήσουν επιδιώκει η κυβέρνηση, που εντείνει τη σχετική προπαγάνδα για να αποφύγει το συντονισμένο αγώνα ενάντια στις απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει:

«Η κυβέρνηση στριμωγμένη από τον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους, ενάντια στις απολύσεις, επιχειρεί με τρικ και ψέματα να πείσει την κοινή γνώμη αλλά και τους συναδέλφους ότι δεν απολύει αλλά απλά μετακινεί.

Εξέδωσε μάλιστα και εγκύκλιο, ζητώντας από τους δήμους να συμπληρώσουν έντυπο για τις κενές θέσεις που μπορούν να καλυφθούν.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥΣ όταν εδώ κι ένα μήνα ο κος Στυλιανίδης, υπουργός Εσωτερικών, έχει υπογράψει 58 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ κατ' εφαρμογή του 4024/11 (μνημόνιο 2) άρθρο 33 παρ. 1α. υλοποιώντας έτσι την απόφασή τους για μείωση των εργαζόμενων στο Δημόσιο και τους δήμους.

Τα δε ακριβή στοιχεία των καταργούμενων θέσεων τα έδωσαν και στο υπουργείο του κου Μανιτάκη.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα. Η επίθεση της συγκυβέρνησης είναι ενιαία στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, από τη μια καταργήσανε τις κενές οργανικές θέσεις και από την άλλη σήμερα έχουν γεμίσει τους δήμους με εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις από δουλεμπορικά γραφεία (ΜΚΟ) και αύριο υπόσχονται προσλήψεις με μπλοκάκι.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραπλανηθεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ολοι στον αγώνα να μην περάσουν οι απολύσεις.

H Διοίκηση του Συνδικάτου»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ