Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
«Τιμή στον Νίκο Μπελογιάννη»...

Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του Νομού Ηλείας και στον Ν. Μπελογιάννη, με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την εκτέλεσή του, στις 30 Μάρτη του 1952, διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 30 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στη βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αγωνιστές του νομού, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας την περίοδο 1940 - 1950.

Το Σάββατο 31 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη, θα γίνει κατάθεση στεφανιών, ενώ στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου - Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου.

«Τιμή στον Ν. Μπελογιάννη». Κάτω απ' αυτήν τη διακήρυξη, η ΝΕ Ηλείας παραθέτει τα πάντα επίκαιρα λόγια του μεγάλου αγωνιστή, κατά την απολογία του το Μάρτη του '52: «Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθειά μας είναι να γίνει η θεωρία αυτή πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο. Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε, όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό, αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας...».

Η ΝΕ υπογραμμίζει ότι τα λόγια του έχουν σήμερα ξεχωριστή σημασία, μια και «οι διεθνείς εξελίξεις σημαδεύονται από τη βάρβαρη και απάνθρωπη επιχείρηση του ιμπεριαλισμού να επιβάλει τη "νέα τάξη πραγμάτων" σε όλο τον κόσμο. Οι ανοιχτές επεμβάσεις και ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των αγορών οδηγούν στην εμφάνιση νέων εστιών έντασης και πολέμων».

«Η δράση των μονοπωλίων - συνεχίζει - συνοδεύεται και από μια πρωτόγνωρη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, το ΚΚΕ, με τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του, απευθύνεται στην εργατική τάξη, στα καταπιεζόμενα στρώματα της πόλης και του χωριού, στη νεολαία, σε όλους όσοι διαισθάνονται ότι κάτι πρέπει βαθύτερα να αλλάξει. Σε όλους αυτούς, με τους οποίους έχει συναντηθεί μέσα στους αγώνες, αλλά και όσους ακόμα δεν έχουν κάνει το βήμα, σε κοινή δράση και συσπείρωση. Για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών. Για μια Ελλάδα με λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ