Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεδιπλώνονται νέες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και αυτή τη βδομάδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

- Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις συνοικίες της Αθήνας, ενώ στις 4 του Απρίλη, στις 6.00 το απόγευμα, διοργανώνει ημερίδα, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με θέμα: «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία - επιπτώσεις - εξελίξεις - ανάγκη δράσης του αντιπολεμικού κινήματος». Θα παρέμβουν, με ομιλίες, η ΠΕΔΥΕ, ο χημικός Νίκος Κατσαρός, ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου, ο παθολόγος - ογκολόγος Ρηγάτος Γεράσιμος, ο αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία Παπαναστάσιος Νικόλαος, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, και από κινήματα και φορείς της περιοχής της Αθήνας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση αύριο Τέταρτη και ώρα 7.00 μ.μ στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πυρηνικός φυσικός Νίκος Κατσαρός και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης.

- Συγκέντρωση διοργανώνει η αντιπολεμική επιτροπή της Πτολεμαΐδας - Κοζάνηςαύριο, στην Πτολεμαΐδα. Στην επιτροπή συμμετέχουν τα δύο Εργατικά Κέντρα του νομού, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Δήμος Πτολεμαΐδας.

- Ο Δήμος Πρέβεζας, η επιτροπή ειρήνης, κοινωνικοί φορείς και εργατικά σωματεία της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 7.00 μ.μ με θέμα: «Εξελίξεις στα Βαλκάνια δυο χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία». Η εκδήλωση θα «φιλοξενηθεί» στη «Θεαφένειο» αίθουσα και σ' αυτή θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης και ο αναπληρωτής καθηγητής χημικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Β. Τσίκαρης.

- Την Κυριακή 1 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια Μηχανοκίνητη Πορεία Ειρήνης στη βάση της Σούδας. Οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγοράς των Χανίων στις 12.00 το μεσημέρι. Οι φορείς των Χανίων που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη στις 5.00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου καλούν όλο το λαό να συμμετάσχει στην περικύκλωση της Βάσης του Αραξου, που θα γίνει την Κυριακή τη 1 Απρίλη στις 12:30 μ.μ. με στόχο:

  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.
  • Να κλείσει η Βάση του Αραξου και να φύγουν τα πυρηνικά.
  • Την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών και φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον Ευρωστρατό ή άλλες δυνάμεις ταχείας επέμβασης.
  • Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ