Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ
Καινούρια ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΟΔΕΙΑ στη Στοκχόλμη

Σημαντική ήταν η «σοδειά» των «15» στη Στοκχόλμη σε αντεργατικά μέτρα που αφορούν στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τις εργασιακές σχέσεις και το ξεπούλημα στρατηγικών τομέων.

Αύξηση του ποσοστού «απασχόλησης των πλέον ηλικιωμένων γυναικών και ανδρών», προώθηση της «παράτασης του ενεργού επαγγελματικού βίου», μείωση των «σημείων συμφόρησης στην αγορά εργασίας», όπως είναι «τα συστήματα των κοινωνικών παροχών», υποχρέωση μέχρι το 2003 «τα κράτη - μέλη να επιδείξουν τάσεις μείωσης των κρατικών ενισχύσεων» κλπ., είναι μόνο ορισμένα από τα «κοινωνικά συμπεράσματα» της Συνόδου...

Σε ό,τι αφορά, επίσης, το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων η ΕΕ είναι απολύτως σαφής: «Ευέλικτη οργάνωση της εργασίας είναι το όραμά της»... Αυτό φυσικά απαιτεί την «κοινωνική συναίνεση» μέσω της «δέσμευσης εργοδοτών και εργαζομένων κάθε βαθμίδας» για τη «συνέχιση της μεταρρύθμισης»! Οι «15» δεν παρέλειψαν να αποφασίσουν την άμεση «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας για επαγγελματική χρήση, ενώ συμφώνησαν στην άμεση «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου κλπ.

Ετσι, για έναν ακόμα λόγο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η κινητοποίηση των εργαζομένων στις 5 του Απρίλη, μέρα κατά την οποία απεργούν οι οικοδόμοι, ενώ στις 6 το απόγευμα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  5,    6  -  7,    19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ