Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Υψώστε τείχη αντίστασης στην κυβερνητική επίθεση

Να υψώσουν τείχη αντίστασης και να αναχαιτίσουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του συνόλου των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, κάλεσε τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, κατά την περιοδεία του, χτες το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος συναντήθηκε με το διοικητή της ΥΠΑ, Αθ. Τζογάνη, ο οποίος εμφανίστηκε υπέρμαχος της παράλληλης λειτουργίας των αεροδρομίων Ελληνικού και Σπάτων, αλλά ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος... «ένιψε τας χείρας του», λέγοντας ότι αυτές τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και όχι ο ίδιος. Ο υποδιοικητής, Αθ. Θεοδωρόπουλος, ερωτηθείς για την αλλαγή της νομικής μορφής της ΥΠΑ, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα και πρόσθεσε ότι αν τεθεί μετά το καλοκαίρι, θα υπάρξει «κοινωνικός διάλογος».

Να ξαναγυρίσει στο ελληνικό δημόσιο

Στη συνέχεια ο Στρ. Κόρακας περιόδευσε στους χώρους δουλιάς και συζήτησε με τους εργαζόμενους της ΥΠΑ για τις γενικότερες εξελίξεις στις αερομεταφορές και τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία του αεροδρομίου Σπάτων. Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού επαρκούσε για τις ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής και επισήμανε ότι το αεροδρόμιο Σπάτων κατασκευάστηκε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της γερμανικής κοινοπραξίας «Χόχτιφ». Στο πλαίσιο αυτό κατήγγειλε ως αποικιοκρατική τη σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρία, υπογραμμίζοντας ότι εξυπηρετεί τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Αναφερόμενος στο κόστος χρήσης του νέου αεροδρομίου, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός, που χρυσοπλήρωσε την κατασκευή του, θα χρυσοπληρώσει και το κόστος λειτουργίας του, μέσω των αυξημένων τελών. Μοναδική λύση, υπογράμμισε ο Στρ. Κόρακας, είναι η μετατροπή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) σε Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών (ΚΑΑ) και η υπαγωγή του στην ενιαία και 100% δημόσια ΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι τη χτεσινή περιοδεία διοργάνωσε η ΚΟΒ της ΥΠΑ για την ενημέρωση των εργαζομένων ενόψει της λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάτων, ενώ τα μέλη της Οργάνωσης διένειμαν στους εργαζόμενους το φύλλο του «Ρ» της περασμένης Πέμπτης, με κεντρικό τίτλο: «Αγώνας για Κρατικό Αεροδρόμιο στην υπηρεσία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ