Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είμαστε συντριπτικά περισσότεροι

Με το θέμα Μιλόσεβιτς, που ξανάρθε στην επιφάνεια αυτές τις μέρες και συζητιέται η επικήρυξή του, η σύλληψή του και η παραπομπή του στο δικαστήριο της Χάγης, όπου καθώς το φτωχό μου το μυαλό καταλαβαίνει, θα πρέπει πρώτο να... δικαιολογήσει τα εγκλήματα των Αμερικάνων και δεύτερο να... εξηγήσει γιατί δεν είχε τον πατριωτισμό και την εξυπνάδα των Ελλήνων, να παραχωρήσει στο ΝΑΤΟ, τα εδάφη της Σερβίας, ν' αλλάξει και τους νόμους της Σερβίας, σύμφωνα με τα συμφέροντα του αμερικάνικου κεφαλαίου και τα αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, όπως τρομονόμο, χαφιεδονόμο και κάθε χρειαζούμενο ντροπονόμο, ώστε να λογαριάζεται και αυτή σύμμαχος των ΗΠΑ και, όπως και η Ελλάδα, ισχυρός παράγων για τον εκδημοκρατισμό των Βαλκανίων και την επικράτηση της ειρήνης, χωρίς να πέφτει το βάρος όλης αυτής της φροντίδας στις ηρωικές ΗΠΑ και ΕΕ.

Ας μην ανησυχούμε όμως για την εξέλιξη της δίκης. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η απόφαση θα καλύπτει τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα. Εγώ θα πω δυο λόγια για τη σκέψη - απορία που μου δημιούργησε η περίπτωση «ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ». Αν, δηλαδή η ομοιότητα αυτής της ιστορίας με τις αμερικάνικες κινηματογραφικές ταινίες και τα σενάριά τους είναι καθαρή σύμπτωση ή είναι μελετημένη, επιστημονικά, πολιτικά και ψυχολογικά, τακτική για θολούρα στη σκέψη του εξουθενωμένου από την ανασφάλεια σημερινού ανθρώπου. Η ιστορία «Μιλόσεβιτς» έχει παιχτεί σε εκατοντάδες παραλλαγές. Ο Μιλόσεβιτς είναι ο «κακός». Το όνομα αλλάζει από έργο σε έργο καθώς και το έγκλημα στο οποίο επιδίδονται, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Επειτα, πολλές φορές δε λαβαίνουν τον κόπο να εξηγήσουν γιατί ο «κακός» του έργου είναι κακός και σε τι ωφελείται από τις κακίες και τα εγκλήματα που διαπράττει. Πάντως είναι κακός και έρχεται ο καλός Stalone ή οποιοσδήποτε άλλος «ΡΑΜΠΟ» και απονέμει δικαιοσύνη αμερικάνικη, πότε βάζοντάς τον φυλακή και πότε σκοτώνοντάς τον επιτόπου.

Ο «καλός» βέβαια αντιπροσωπεύει τον τέλειο Αμερικάνο με την τέλεια εθνική «ηθική» της Αμερικής. Ομως ας συνεχίσουμε το σενάριο «ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ» κι ας πούμε ότι ο «κακός» αυτού του έργου είναι γενοκτόνος. Ετσι τον βάφτισαν δηλαδή, όπως κάνουν και στα έργα τους, χωρίς καμιά εξήγηση. Κι όταν αποδείχτηκε και επίσημα ότι αυτό είναι ψέμα, τα ΜΜΕ σιώπησαν και ακολούθησαν το σοφό των πουλημένων: «Αλλα λόγια, να μη χάσουμε τη δουλιά μας, μόνο και μόνο γιατί δολοφονήθηκε ένας λαός, καταστράφηκαν πόλεις και μια δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα περιμένει τα παιδιά που θα γεννηθούν».

Δεν μπορώ να συνεχίσω, αν δεν πω δυο λόγια για τη λέξη γενοκτονία που ανέφερα πιο πάνω για την κατηγορία εναντίον του Μιλόσεβιτς. Ξέρετε τι είναι γενοκτονία; Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στους Τούρκους ήταν γρήγορη και ξεκάθαρη. «ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ».

«Τι κάνεις φίλε; Κλαις; Γελάς; Ντρέπεσαι; Προχτές ήταν 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, τίνος απόγονος αισθανόσουνα πως είσαι; Του Παπαφλέσσα; Του Κολοκοτρώνη; Του Μακρυγιάννη; `Η φανταζόσουνα όλους τους ήρωες του '21, να βρικολακιάζουν; Ο,τι και να σκεφτόσουν, θετικό ή αρνητικό, είναι καλό. Θα ήσουν ασυγχώρητος, μόνο αν δε σκεφτόσουνα.

Η σκέψη είναι το ξεκίνημα για το σωστό δρόμο. Πρέπει να ξεκινήσει το τρομερό «ΓΙΑΤΙ», που έχουν τα παιδιά από ένστικτο και που μόλις μεγαλώσουμε το ξεχνάμε, όχι γιατί γίναμε σοφοί και τα ξέρουμε όλα, αλλά γιατί μας παίρνει σβάρνα η ρουτίνα της επιβίωσης και η κούραση της δουλιάς που τη μαλακώνουμε με την ταβέρνα ή την αμερικάνικη ταινία που μας «αποσπά» από τις σκοτούρες μας και τη σκέψη, όπως θα κάνανε και δυο γλάστρες χασίς πρώτης ποιότητας που θα διατηρούσαμε στα παράθυρά μας, όπως μας συνέστησε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Γιατί δε δίνουν ικανοποιητικά μεροκάματα και δεν τηρούν το 8ωρο, ώστε ο εργάτης να δουλεύει 8 ώρες, να κοιμάται 8 ώρες και να ψυχαγωγείται και να διαβάζει άλλες 8; Οχι δεν τους συμφέρει. Καλύτερα να πείσουμε τον εργάτη, που τον προβιβάσανε τώρα τελευταία σε «τρομοκράτη», να φουμάρει χασίς που οδηγεί στην ηρωίνη και να ησυχάσουμε. Αρα, είναι εχθροί μας. Γιατί αποκλείουν τα παιδιά που ανήκουν σε φτωχότερα στρώματα από την ανώτατη μόρφωση; Γιατί θέλουν το λαό αγράμματο; Για να τον εκμεταλλεύονται. Αρα είναι εχθροί μας. Γιατί φιμώνουν το λαό με τον τρομονόμο; Γιατί έχουν σκοπό να τον ξεζουμίσουν και τον θέλουν δεμένο χειροπόδαρα. Αρα είναι εχθροί μας. Γιατί αποκλείουν το ΚΚΕ σχεδόν απ' όλα τα ΜΜΕ; Γιατί δεν αναφέρουν τίποτα από τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και προσπαθούν να εμποδίσουν τον κόσμο να πάρει τη σωστή θέση; Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται για το λαό κι αυτοί το λαό το μισούν. Αρα είναι εχθροί μας.

Εχουμε τόσους πολλούς εχθρούς; Ναι, αλλά είμαστε συντριπτικά περισσότεροι. Φτάνει να ενωθούμε γρήγορα. Το Λαϊκό Μέτωπο περιμένει.


του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ