Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Επιδιώκουν μια ελεγχόμενη κατάσταση αποσταθεροποίησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τη στάση των «15» στη Σύνοδο Κορυφής στη Στοκχόλμη

«Η στάση των "15" και στη Στοκχόλμη, δείχνει, ότι θέλουν να διατηρείται μια ελεγχόμενη κατάσταση αποσταθεροποίησης», τονίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής στη Στοκχόλμη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η στάση των "15" και στη Στοκχόλμη, δείχνει, ότι θέλουν να διατηρείται μια ελεγχόμενη κατάσταση αποσταθεροποίησης, με στόχο, πέρα από τη διανομή της λείας, να εξασφαλιστεί η πλήρης στρατιωτικοποίηση των Βαλκανίων και να δοκιμαστούν παραπέρα το "νέο δόγμα του ΝΑΤΟ" και το λεγόμενο "Σύμφωνο Σταθερότητας", στις βλέψεις τους κατά της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Η σύνοδος των "15" επιβεβαιώνει, ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη στη δήθεν φιλική στάση τους προς την ΠΓΔΜ, στις διακηρύξεις τους να μην αλλάξουν τα σύνορα και να περιφρουρηθεί η ακεραιότητα της ΠΓΔΜ. Είναι εκείνοι που, μαζί με τις ΗΠΑ, αλλάζουν τα σύνορα, σφάζουν λαούς και πέτυχαν να εγκαταστήσουν στην περιοχή πολυεθνικές στρατιωτικές δυνάμεις, που είναι τάγματα πολέμου, δυνάμεις κατοχής.

Ο λαός μας και οι άλλοι βαλκανικοί λαοί δεν έχουν άλλη επιλογή από την πάλη κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να φύγουν από την περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ