Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Τα συμφέροντα των ολίγων διαχειρίζεται η κυβέρνηση

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του προέδρου του ΔΗΚΚΙ στη Θεσσαλονίκη

«H κυβέρνηση δε λύνει προβλήματα προς όφελος του λαού. Διαχειρίζεται απλώς τα συμφέροντα των ολίγων, των αεριτζήδων και των οικονομικά ισχυρών. Διαχειρίζεται επίσης και προωθεί τη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή, προς όφελος των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης. Γι' αυτό τα εθνικά μας θέματα συνεχώς οπισθοδρομούν. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι ανησυχητικές και είναι το αποτέλεσμα της εξαρτημένης εξωτερικής πολιτικής».

Με τις παραπάνω διαπιστώσεις ξεκίνησε τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Τσοβόλας, πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Η συνέντευξη κάλυψε την πολιτική του ΔΗΚΚΙ σε μια σειρά ζητήματα, όπως οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ταύτιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σοβαρά πολιτικά και οικονομικά θέματα, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού, το ρόλο των «εξωθεσμικών» παραγόντων στον καθορισμό της πολιτικής σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των «εθνικών θεμάτων» και παρουσίασε τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ για τον πραγματικό, όπως είπε, εκσυγχρονισμό και παραγωγική ανάπτυξη που να υπηρετούν τον άνθρωπο. Τέλος, παρουσίασε την πρόταση του ΔΗΚΚΙ για το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Με την προωθούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, που τη χαρακτήρισε «συντηρητική και αντιδημοκρατική», ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι «υπονομεύονται και περιορίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών». Βρισκόμαστε, σήμερα, μπροστά σε μια οργανωμένη και καλοστημένη πολύπλευρη επιχείρηση, που έχει ως στόχο, να βάλει «στο γύψο το λαό και τη δημοκρατία, με κοινοβουλευτικό μανδύα».

Ο κ. Τσοβόλας κάλεσε, πριν είναι πολύ αργά, σε αγώνα για «πρόοδο, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, για πολιτική και οικονομική Δημοκρατία, για τις ανθρώπινες αξίες και τον πολιτισμό, για Πολιτική ξανά αντί για Διαχείριση». Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε προεκλογικά το λαό, για να του υφαρπάσει την ψήφο, με ψεύτικες υποσχέσεις για κατώτατη εθνική σύνταξη 152.000 δρχ., για την οποία απάτη «ούτε συγνώμη δε ζήτησε». Παρουσίασε τέλος τα 20 σημεία της πρότασης του ΔΗΚΚΙ για «ένα σύγχρονο αλλά δίκαιο και εγγυημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης». Χαρακτήρισε την κοινωνική ασφάλιση σαν «αυτοδίκαια, καθολική και υποχρεωτική για όλους τους Ελληνες πολίτες, εργαζόμενους, εργοδότες, συνταξιούχους και άνεργους, με ελάχιστο όρο την αξιοπρεπή διαβίωση και την πλήρη, ίση, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, ταυτόχρονα με τη δίκαιη, ανάλογη με την προσφορά, διανομή εσόδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ