Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στη Γαλλία το 2012 (...) Για να υπάρξουν ελπίδες για την σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας, θα πρέπει η οικονομία να δημιουργεί από 30.000 ως 40.000 θέσεις εργασίας κάθε τρίμηνο (...) Τον Ιανουάριο μεγάλωσε για 21ο συνεχόμενο μήνα ο κατάλογος των ανέργων. Αυτοί ανήλθαν σε 3,169 εκατομμύρια» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΕΥΡΩΠΗ: «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση της λιτότητας οι οικονομικές ανισότητες διευρύνονται και βυθίζουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση (...) Στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία και την Πορτογαλία καταγράφονται τα υψηλότερα επίπεδα ανισοκατανομής του παραγόμενου πλούτου (...) Την εικόνα της εξαθλίωσης συμπληρώνουν τα δεδομένα για τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά ή την αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών όπως η εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος ή η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος, νερού και θέρμανσης» (στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ: «Το φάσμα της φτώχειας απειλεί σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (...) Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 200.000 θέσεις κοινωνικής εργασίας δίνει μια προοπτική» (στα ΝΕΑ).

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ: «Σχέδιο του ΟΑΕΔ (...) προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και "κάλυψη" των εισφορών (το 3ο τρίμηνο του 2012 περίπου 1.330.000 άτομα διέμεναν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) (...) Για την εφαρμογή του προγράμματος (...) η διοίκηση του ΟΑΕΔ ζήτησε να "καλυφθούν" νομοθετικά οι αμοιβές - κατά παρέκκλιση των μισθών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ; «Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την αγορά της ΔΕΠΑ (...) Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας του Ιράκ και μεσοπρόθεσμα του Ιράν (...) Σ' αυτή τη διαδρομή είναι κρίσιμη η ελληνική θέση (...) Η Gazprom επειδή είναι προμηθευτής φυσικού αερίου δεν μπορεί να αγοράσει και τη ΔΕΣΦΑ (...) Η ΔΕΣΦΑ, όμως, είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΠΑ. Πώς θα λυθεί το πρόβλημα που προσκρούει σε ευρωπαϊκή οδηγία; (...) Οι αγωγοί του Αζερμπαϊτζάν τους οποίους εκμεταλλεύεται η BP ποια διαδρομή θα ακολουθήσουν; Θα περάσουν από την Ελλάδα οπότε θα διεκδικήσουν την αγορά της ΔΕΠΑ ή θα αφεθεί η Ελλάδα υπό ρωσική ενεργειακή επιρροή; Η απόφαση για τους αζέρικους αγωγούς θα ληφθεί τον Ιούνιο. Γιατί βιάζεται η ελληνική κυβέρνηση; (...) Ποιες θα είναι οι σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας; (...) Η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική ισχύ ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση (...) Προκαλεί εντύπωση η βιασύνη της» (στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ