Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Συγκομιδή» από την εξαθλίωση του λαού

Ηρθε επιτέλους η ώρα της ...«συγκομιδής». Περί «συγκομιδής» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, επισκεπτόμενος προχτές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

«Εσπειρε» η συγκυβέρνηση το μνημόνιο και τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που συνιστούν το νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Μισθοί των 580 ευρώ. Σάρωση όρων και προϋποθέσεων επιχειρηματικής δραστηριότητας, δήθεν για την καταπολέμηση της «γραφειοκρατίας». Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για μια σειρά από θεμελιώδη ζητήματα. Ενταση του αυταρχικού κατήφορου. Ιδιωτικοποιήσεις σωρό και υποσχέσεις για νέες υπερβάσεις προς το μεγάλο, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Στρατόπεδα για τους μετανάστες. Εισιτήρια στα δημόσια νοσοκομεία. Αύξηση νοσηλίων στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση και συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Πετσόκομμα συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Φοροληστείες άδικες και εξακολουθητικές.

Αυτή είναι μόνο ένα μέρος από τη βάναυση σπορά της συγκυβέρνησης. Αγνώριστο θέλει να κάνει τον τόπο και τους ανθρώπους του, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες.

Εναν παράδεισο για τους πλουτοκράτες, μια κόλαση για την εργατική τάξη.

Και οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι καταφτάνουν. Σε μια συνάντηση στη οικία του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα Β. Ντολντ, η οποία ανακοινώθηκε προχτές, ο Κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εταιρειών: «Bayer», «Bosch», BASF, «Jungheinrich», «Paul Hartmann», «Lidl», «Giesecke & Devrient», «Bundesdruckerei», «Wurth», «Praktiker» και «Lowenbrau».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ