Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ
Οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων στις ΜΚΟ

Ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη. Παρέμβαση προχτές στο υπουργείο Εργασίας

Σε ανοιχτή συνεδρίαση προχωρά την Τρίτη 19 Μάρτη η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων σε ΜΚΟ (απασχολούνται στην Τοπική Διοίκηση με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας») καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ να συμμετάσχουν προκειμένου να σχεδιάσουν την οργάνωση του αγώνα τους. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη). Ζήτημα αιχμής είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων και ενώ κυβέρνηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εμπαίζουν τους εργαζόμενους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Την περασμένη Τρίτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή έκαναν παρέμβαση για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές στον Δ. Τουλκίδη, εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, αρμόδιο για την «κοινωφελή εργασία». Στη συνάντηση έθεσαν το ζήτημα ότι όσοι εργάζονται στα προγράμματα είναι μακροχρόνια άνεργοι και αντιμετωπίζουν ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης. Για το λόγο αυτό ζητάνε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή, το υπουργείο έριξε τα βάρη στις ΜΚΟ. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν, επίσης το Συνδικάτο και η Συντονιστική παρενέβησαν σε ΜΚΟ που έχει πολλούς εργαζόμενους απλήρωτους. Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ ισχυρίστηκε ότι φταίει το υπουργείο που ζητάει συνέχεια δικαιολογητικά!

Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται από την ίδια την ανακοίνωση της Συντονιστικής, που αναφέρει πως «υπάρχουν ΜΚΟ που χρωστάνε στους εργαζόμενους ένα μήνα δεδουλευμένων, όπως "Αθηνά", "Equal Society" ενώ η σύμβαση έχει ήδη λήξει εδώ και ένα με ενάμιση μήνα, δύο μήνες δεδουλευμένων όπως "Ελιξ" και "Αλέξανδρος", τρεις μήνες δεδουλευμένων ενώ η σύμβαση έχει ήδη λήξει όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΑΕΠ και υπάρχουν εργαζόμενοι όπως στη ΜΚΟ "ΚΕΑΝ" που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου και διανύουν τον τελευταίο μήνα εργασίας!».

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σε αυτή και στο Συνδικάτο για να διεκδικήσουν: Καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ