Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες

Μείον μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα, στις εκλογές το Μάη του 2014

Στις Βρυξέλλες συνέρχεται σήμερα και αύριο η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με θέμα την «αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας», την «τόνωση της ανάκαμψης και της απασχόλησης» και την «ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς», σύμφωνα με την καθιερωμένη πρόσκληση που απέστειλε στους αρχηγούς των κρατών - μελών ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, επισημαίνοντας με ανησυχία την «αργή και εύθραυστη» οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Δίνοντας το στίγμα των αποφάσεων που αναμένεται να πάρει η Σύνοδος, ο Χ. Ρομπάι ορθά κοφτά υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και το 2013, οι οποίες, όπως λέει, θα τονώσουν την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και θα ενισχύσουν περισσότερο την εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε χτες ψήφισμα για την κατανομή των εδρών στις επόμενες ευρωεκλογές (Μάης 2014) ανάμεσα στα κράτη μέλη, μετά την ένταξη και της Κροατίας στην ΕΕ, η οποία δικαιούται 12 έδρες. Προκειμένου το Ευρωκοινοβούλιο να συμμορφωθεί με το όριο των 751 εδρών που ορίζει η Συνθήκη της Λισαβόνας, 12 κράτη μέλη χάνουν από μία έδρα. Με βάση τη νέα κατανομή, που θα πρέπει να εγκρίνει η Σύνοδος Κορυφής, οι Ελληνες ευρωβουλευτές θα μειωθούν στους 21 από 22 σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ