Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διαδηλώνουν ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ

Αύριο στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή και σπουδαστών ΙΕΚ

Από τις κινητοποιήσεις για τη στέγαση στο ΤΕΙ Πειραιά
Από τις κινητοποιήσεις για τη στέγαση στο ΤΕΙ Πειραιά
Αύριο οι σπουδαστές των ΤΕΙ διαδηλώνουν ενάντια στη διάλυση των ιδρυμάτων τους και μέσω του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και της γενικότερης πολιτικής που τα έχει οδηγήσει σε απαξίωση.

Πανελλαδικό θα είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια, και καλούν σε αυτό οι παρακάτω Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηρακλείου, ΣΔΟ ΤΕΙ Ηρακλείου, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, Σύλλογος Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), απαιτώντας να μην πληρώνουν οι σπουδαστές ούτε ένα ευρώ για δίδακτρα, αναλώσιμα, να καταργηθούν τα δίδακτρα, οι ώρες της πρακτικής άσκησης να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Ακόμα απαιτούν: Δωρεάν κάρτα για τη μετακίνηση όλων των σπουδαστών, αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, καμία διακοπή ρεύματος και νερού στο σπίτι σπουδαστή, ανέργου ή απολυμένου, δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους μαθητές από την επαρχία.

Αντίστοιχα, συλλαλητήριο αύριο διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών. Με ανακοίνωσή τους απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε σπουδαστή και μαθητή να μην ανεχτεί το νέο νομοσχέδιο που τον μετατρέπει σε σύγχρονο σκλάβο και δίνει απλόχερα κέρδη στα αφεντικά. Να σηκώσουν ανάστημα και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενιαία σε κάθε χώρο.

«Οργωσαν» τις σχολές τις προηγούμενες μέρες

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι φοιτητές και οι σπουδαστές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, τη σύνδεσή τους με την «αγορά», το αυξημένο κόστος σπουδών, το νόμο - πλαίσιο, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία, δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση.

Την Παρασκευή οι σπουδαστές των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας έκαναν κινητοποιήσεις για τη μετακίνηση, «μπλοκάροντας» τα ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων. Οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ έκαναν κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμών Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ), απαιτώντας να πληρωθούν οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική. Στον ΕΛΚΕ των ιδρυμάτων τους έκαναν κινητοποίηση και οι Επιτροπές Αγώνα στο ΕΜ Πολυτεχνείο και οι Επιτροπές Αγώνα Φυσικομαθηματικής και Φιλοσοφικής (στο Πανεπιστήμιο Αθήνας).

Οι Επιτροπές Αγώνα της Νομικής, του Πολιτικού και του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθήνας προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στους προέδρους των τμημάτων και την πρυτανεία, για το κόστος σπουδών. Οι Επιτροπές Αγώνα της Γεωπονικής έκαναν κινητοποίηση στους προέδρους τμημάτων για να δοθούν δωρεάν οι εργαστηριακοί οδηγοί.

Σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα Γεωπονικής οργανώνουν διαμαρτυρία στο Γραφείο Διασύνδεσης, ενώ ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην τεχνική εκπαίδευση», όπου θα μιλήσει ο Ηλίας Πατίδης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερο αγωνιστικής δράσης για τη στέγαση των σπουδαστών (2014-10-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά τους (2013-03-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και στην Αθήνα ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» (2013-02-14 00:00:00.0)
Αυξάνεται η συμμετοχή για την πανελλαδική συνάντηση (2009-11-05 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Παιδεία (2007-12-05 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα και άλλες πόλεις (1998-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ