Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ορισμένες σκέψεις

Αγαπητοί σύντροφοι,

Aπό το 7ο Συνέδριο του '46 μέχρι το 18ο, μελετώντας ντοκουμέντα, δεν ένιωθα την ανάγκη να πάρω μέρος στον Προσυνεδριακό Διάλογο, γιατί με κάλυπταν οι Θέσεις και τα ντοκουμέντα.

Λόγω προβλήματος όρασης δεν μπορούσα να μελετήσω τις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο, εκτός απ' όσα άκουσα στη συνέλευση της ΚΟΒ για το θέμα αυτό.

Σύντροφοι, αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκινήσω από μερικά οργανωτικά θέματα, με πρώτο και κύριο τη μη τήρηση των συνωμοτικών κανόνων που επιβάλλονται σε ένα Επαναστατικό Κόμμα. Τα μέλη της ΚΟΒ είναι στρατολογημένα κατά την 30χρονη νομιμότητα του Κόμματος, και γι' αυτό υπάρχει μια χαλάρωση γύρω από αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα πολλές φορές απόρρητα ντοκουμέντα που είναι για τα μέλη του Κόμματος να διαρρέουν και πολλές φορές να βλέπουν τη δημοσιότητα στον αστικό Τύπο. Γι' αυτό το σοβαρό πρόβλημα, σύντροφοι, χρειάζεται ενημέρωση όλων των μελών του Κόμματος πως πρέπει να περιφρουρούν, να γίνουν μαθήματα πώς ο κάθε σύντροφος να περιφρουρεί το Κόμμα.

Επίσης, θέλω να επισημάνω μερικές αδυναμίες στις δουλειές των ΚΟΒ. Πολλές φορές δε γίνεται επεξεργασία των θέσεων του Κόμματος από τον γραμματέα και το γραφείο, με συλλογική δουλειά να κατεβάζουμε τη στρατηγική και πολιτική του Κόμματος. Πολλές φορές το γραφείο δεν διαμορφώνει την εισήγηση σε ό,τι αφορά τα προβλήματα του χώρου του, δηλ. η εισήγηση δεν διαμορφώνεται σε ό,τι αφορά το χώρο, αλλά έρχεται από πάνω.

Και τώρα να πω δυο λόγια για τις απόψεις που εκφράζονται με τον Προσυνεδριακό Διάλογο. Παρακαλώ τη γυναίκα μου να μου τα διαβάσει, και βλέπω ότι ορισμένοι σύντροφοι προβάλλουν καλοπροαίρετα απόψεις για την καλύτερη υλοποίηση των Θέσεων. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι υποτιθέμενοι σύντροφοι που η πολεμική τους είναι πέρα για πέρα αντικομματική, αντικαταστατική, και γι' αυτό σύντροφοι θέλω να τονίσω το εξής: ότι το Κόμμα μας είναι επαναστατικό, και κατά συνέπεια όλα τα προγράμματά του αποβλέπουν στην κατάκτηση της εξουσίας με επανάσταση, εφόσον συσπειρωθούν αυτές οι δυνάμεις που θα είναι σε θέση το Κόμμα να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων για το εκλογικό αποτέλεσμα; Ξεχνούν ότι κοινοβουλευτικά δεν πάρθηκε καμία λαϊκή εξουσία, και αυτές που πάρθηκαν τις πήραν πίσω, όπως στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Χιλή; Ειδικά στην Ισπανία οι πολυάριθμες Ερυθρές Δυνάμεις που έφτασαν μέχρι τη Γαλλία, ο σοσιαλδημοκράτης Μπλουμ δεν τους επέτρεψε να πάρουν μέρος.

Τελειώνοντας, εύχομαι καλή επιτυχία στο 19οΣυνέδριο, κι όλοι εμείς οι εναπομείναντες Αντιστασιακοί θα παλέψουμε για την εφαρμογή των Αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου.


Γιάννης Σαπουντζόγλου
Μέλος ΚΟΒ Πειραϊκής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ