Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με την πρέσβειρα της Συρίας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες 9 Απρίλη με την Σουάντ Αλ Αγιούμπι, πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εκρηκτική κατάσταση στην Παλαιστίνη και τις προσπάθειες των προοδευτικών δυνάμεων της περιοχής για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού και τον τερματισμό της κατοχής των υψωμάτων του Γκολάν από τα ισραηλινά στρατεύματα.

Η πρέσβειρα της Συρίας σημείωσε τη μεγάλη απήχηση που είχε στη χώρα της η επίσκεψη στα κατεχόμενα της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ όπως και οι τοποθετήσεις και η γενικότερη δράση αλληλεγγύης του ΚΚΕ. Τόνισε, επίσης, τη σημασία που είχε η ανάπτυξη ενός νέου μεγάλου λαϊκού κινήματος αλληλεγγύης.

Στη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχτηκε ο ολέθριος ρόλος των ΗΠΑ και της ισραηλινής κυβέρνησης που αρνούνται να ανταποκριθούν στις αποφάσεις του ΟΗΕ αλλά και στις διμερείς συμφωνίες με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Από την πλευρά του ΚΚΕ σημειώθηκαν οι γενικότεροι κίνδυνοι από την επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ, όπως και οι ειδικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ ενδιαφέρεται για την προώθηση των δικών της επιλογών και όχι για τη δίκαιη λύση του προβλήματος.

Τέλος, η πρέσβειρα της Συρίας μεταβίβασε πρόσκληση της ηγεσίας του Παναραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος ΜΠΑΑΘ προς την Αλέκα Παπαρήγα, να επισκεφτεί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, τη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ