Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Το Συνέδριο έγινε για να γίνει...

Χωρίς απρόοπτα και με μια απόφαση που θέτει εν αμφιβόλω την αναγκαιότητα διεξαγωγής του έληξε το βράδυ του Σαββάτου - και όχι την Κυριακή όπως ήταν προγραμματισμένο - το θεματικό συνέδριο του Συνασπισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επί της ουσίας οργανώθηκε ολόκληρο συνέδριο, για να αποφασίσει ότι... ισχύει η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) για αυτόνομη κάθοδο στους τρεις μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες και για την αναζήτηση συνεργασιών με πολιτικές δυνάμεις στους υπόλοιπους δήμους, με την επιφύλαξη ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό η απόφαση αυτή θα επανεκτιμηθεί!

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνασπισμού «οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με ευρεία συναίνεση στις γενικές κατευθύνσεις της ΚΠΕ και αποφασίστηκε οι προβληματισμοί και οι κριτικές παρατηρήσεις που κατατέθηκαν να αξιοποιηθούν θετικά από το Τμήμα Αυτοδιοίκησης, τις οργανώσεις του ΣΥΝ και την ΚΠΕ στην τελική διαμόρφωση του αυτοδιοικητικού προγράμματος του κόμματος».

Η μειοψηφία όπως αναμενόταν κατέθεσε κείμενο προβληματισμού, με το οποίο στηλιτεύει την τακτική της ηγεσίας, ζητά διατήρηση και διεύρυνση των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ και αναλύει τις προτάσεις της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που λίγο απέχουν απ' αυτές της ηγεσίας και αντιθέτως απέχουν πάρα πολύ από μια ΤΑ, που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Η «ήξεις - αφήξεις» απόφαση του Συνεδρίου είναι τέτοια ακριβώς επειδή βοηθά στην άμβλυνση των εσωκομματικών αντιθέσεων, αλλά και γιατί αφήνει στο Συνασπισμό την ευχέρεια ελιγμών σε ό,τι αφορά στην εκλογική του τακτική, μιας και η ηγεσία μοιάζει να συνειδητοποιεί ότι είναι εξαιρετικά νωρίς να καταλήξει. Ετσι, η απόφαση υπηρετεί την παρούσα εκτίμηση της ηγεσίας πως μια τακτική αποστασιοποίησης από το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολλαπλά οφέλη, ενώ, ταυτόχρονα, δεν είναι δεσμευτική και επιτρέπει στην ηγεσία να αναθεωρήσει, αν στην πορεία βρεθεί σημείο επαφής με το κυβερνών κόμμα και κριθεί συμφέρουσα η συνεργασία μαζί του στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ