Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στον Καναδά

Με συγκέντρωση την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνεται η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κόμματος στη Βόρεια Αμερική

Από τη συγκέντρωση στο Μόντρεαλ
Από τη συγκέντρωση στο Μόντρεαλ
Τον Καναδά και τις ΗΠΑ επισκέπτεται αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Η αντιπροσωπεία ολοκλήρωσε το Σάββατο την επίσκεψη στο Μόντρεαλ -στο οποίο ζουν πάνω από 80.000 Ελληνες κι ελληνικής καταγωγής- με ομιλία του Γ. Μαρίνου σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ, στην Αίθουσα του Εργατικού Συλλόγου Μόντρεαλ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Μόντρεαλ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Εργατικό Σύλλογο της πόλης. Ενημερώθηκε για τη σημαντική δουλειά που κάνει ο Σύλλογος ιδιαίτερα στην υποδοχή, τη στήριξη και την οργάνωση των νέων μεταναστών που έρχονται στον Καναδά. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Σύλλογο της Εθνικής Αντίστασης. Αναδείχθηκε η δράση του Συλλόγου, ιδιαίτερα στις νέες γενιές Ελλήνων μεταναστών, προκειμένου να αναζητήσουν και να γνωρίσουν την ιστορική αλήθεια, να απορρίψουν τον αντικομμουνισμό, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, την προκλητική εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό.

Συναντήσεις έγιναν, επίσης, με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας, Ν. Παγώνη και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κογκρέσου Γ. Θεοδοσόπουλο. Στις συναντήσεις αυτές, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ άκουσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κοινότητες από την οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία βασικών υποδομών, που με πολύ κόπο είχαν συγκροτήσει τα προηγούμενα χρόνια οι Ελληνες μετανάστες, όπως ελληνικά σχολεία, προνοιακά ιδρύματα κι άλλες υποδομές, που σήμερα υποχρηματοδοτούνται και οι ίδιοι οι μετανάστες καλούνται να βάζουν ολοένα και περισσότερο το χέρι στην τσέπη.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ενημέρωσε τους μαζικούς φορείς των μεταναστών για τις θέσεις του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τη μετανάστευση, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα μέσα κι έξω από τη Βουλή, για τη διεκδίκηση ουσιαστικής στήριξης των ελληνικών σχολείων «Σωκράτης» του Μόντρεαλ, που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, την υπεράσπιση του επιμισθίου των καθηγητών των σχολείων και γενικότερα την οικονομική τους στήριξη, για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στη διαβίωσή τους στο εξωτερικό, για ζητήματα φορολογίας και συνταξιοδότησης των Ελλήνων μεταναστών. Συνάντηση έγινε, επίσης, με τον Ελληνα πρόξενο στο Μόντρεαλ.

Την Κυριακή, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναμενόταν στο Τορόντο (πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας του Οντάριο). Εκτός από τις συναντήσεις με φορείς των μεταναστών στο Οντάριο, ο Γ. Μαρίνος θα μιλούσε και σε ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα της Παμμακεδονικής. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στη Νέα Υόρκη, την Πέμπτη 6 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην «Αίθουσα του Ζήνωνα» 34-10 31 ave στην Αστόρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ