Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέταιρος στα αντιλαϊκά μέτρα και στην κοροϊδία

Με τους βιομήχανους της Βόρειας Ελλάδας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

Για την παροχή κινήτρων, ενισχύσεων και διευκολύνσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς επίσης και για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως παράγοντας σταθερότητας της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, δεσμεύτηκε ο Ευαγ. Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε το Σάββατο με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε το Σαββατοκύριακο σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Στην ομιλία του σε κομματικό ακροατήριο στο Κιλκίς, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν «σενάρια πρόωρων εκλογών», διεκδίκησε αναβάθμιση της συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με ανασχηματισμό της και ζήτησε να προχωρήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι σε «επανακαθορισμό της προγραμματικής συμφωνίας».

Αναφερόμενος στο λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, σημείωσε ότι «είναι αστείο να θυσιάζεται η εθνική στρατηγική σε μικροκομματικούς βωμούς» και αναπαράγοντας τις συστάσεις Ρουπακιώτη, κάλεσε τους εταίρους της συγκυβέρνησης να καταλήξουν σε κοινό πλαίσιο νόμου που θα προωθεί και τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εταίρους σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα «είναι υποχρεωτικό τα επόμενα χρόνια, να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας».

Με στόχο να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικό ρόλο στα παζάρια αναδιάταξης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, επιτέθηκε στα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και έχουν φύγει προς το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «όποιος θεωρεί ότι θα ξαναβρεί το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλού και ότι θα λειτουργήσει το κράτος όπως λειτουργούσε, δε θα μπορέσουμε να τον ικανοποιήσουμε».

Χτες ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας Ευ. Λιβιεράτο, προκειμένου να του παρουσιάσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ -θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα στη Βουλή- για τη δημιουργία «Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών», που υποτίθεται ότι θα στηρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία από έσοδα που θα προέλθουν στο μέλλον από τους υδρογονάνθρακες.

Πρόκειται για επικοινωνιακό «τρικ» του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης, σε μια περίοδο που ήδη προετοιμάζονται τα επόμενα μέτρα για περικοπές στις συντάξεις και στις κρατικές επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα ότι είναι «διαθέσιμοι» (2015-01-14 00:00:00.0)
Κατέθεσε σχέδιο για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (2014-10-11 00:00:00.0)
Διαξιφισμοί για αποπροσανατολισμό του λαού (2013-04-25 00:00:00.0)
Ηθελε στασίδι στις συναντήσεις με Μέρκελ (2012-10-09 00:00:00.0)
Σαφείς δεσμεύσεις για εξόντωση του λαού (2012-06-27 00:00:00.0)
Συνεισφέρει με αντιλαϊκή «τεχνογνωσία» (2012-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ