Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στα ΝΑΤΟικά πραιτοριανά σώματα

Απαντώντας σε ερώτηση για τον επαγγελματικό στρατό και για το αν το ΚΚΕ έχει μελετήσει κάποια εναλλακτική λύση, έτσι ώστε και να μειωθεί η θητεία και να μην υπάρξουν προβλήματα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Είναι απάτη αυτό που κάνει η κυβέρνηση και εδώ σιωπούν τα άλλα κόμματα. Είναι απάτη. Η κατεύθυνση για δημιουργία μισθοφορικού στρατού, είναι παγκόσμια, είναι ευρω-ατλαντική. Πρωτεργάτες ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και δεν έχει καμία σχέση με τις οροφές και με την επάρκεια των στρατιωτικών δυνάμεων.

Αυτό που θέλουν είναι να μειωθεί η συμμετοχή των παιδιών του λαού στο στρατό. Θέλουν μισθοφόρους, για να τους λένε "σήκω - σήκω, κάτσε - κάτσε", οι οποίοι θα δολοφονούν επί πληρωμή, οι οποίοι δε θα έχουν αρχές, αξίες.

Με αυτή την έννοια εμείς απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νεολαία και τους λέμε ότι πρέπει να μην παρασυρθείτε σε αυτή την προπαγάνδα, εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας. Εδώ πρέπει να παίξουν ρόλο και οι γονείς που τα παιδιά τους τυχόν να παρασυρθούν, χωρίς να το καταλαβαίνουν, ή χωρίς να είναι ενημερωμένοι σε αυτή την εξέλιξη.

Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ξέρετε ποιες είναι οι ασκήσεις σε αυτούς τους μισθοφόρους; Τους λένε, π.χ., "πες ότι απέναντι έχεις τη μάνα σου. Πρέπει να την πυροβολήσεις, ας είναι η μάνα σου, εάν πρέπει, εάν χρειάζεται". Αυτό είναι εκπαίδευση για να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας; Η μάνα του φαντάρου είναι που θ' απειλήσει τα ελληνικά σύνορα;

Είναι μισθοφόροι όπως ήταν παλιά οι λεγεωνάριοι των ξένων στην Αλγερία, που στρατολογούσαν το κάθε κατακάθι και σήμερα θα στρατολογούν ανέργους και κατακάθια. Και θα πολεμούν πότε τους Σέρβους, πότε τους Αλβανούς, πότε τους Ελληνες, πότε τους Τούρκους, ανάλογα πώς θα έρθει το πράγμα.

Η υπεράσπιση των συνόρων της χώρας βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού και των στρατευμένων παιδιών και των Ενόπλων Δυνάμεων και ο μισθοφορισμός πρέπει να αποκλειστεί. Θα είναι ΝΑΤΟικά πραιτοριανά σώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ