Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες οι εξοπλισμοί

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Το θέμα της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-4E ήταν το αντικείμενο Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, την οποία κατήγγειλαν ότι είναι χαριστική και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος υπογράμμισε ότι η χώρα μας ξοδεύει περισσότερα από κάθε άλλη χώρα για τις πολεμικές δαπάνες, πολλές από τις οποίες όμως γίνονται για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχει, είπε, διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για την άμυνα, ενώ, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη σύμβαση, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ενημερωμένο για το περιεχόμενό της. Υπενθύμισε δε ότι από το περασμένο φθινόπωρο έχει καταθέσει Ερώτηση στον υπουργό Αμυνας αλλά παρόλο που πέρασε τόσος καιρός δεν του δόθηκε το κείμενο της σύμβασης. Κατήγγειλε ότι στον τομέα των εξοπλισμών παρατηρείται το φαινόμενο πρώην αξιωματικοί να στελεχώνουν εταιρίες όπλων και τόνισε ότι σχετικές συμβάσεις συνήθως γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι ισχυροί «σύμμαχοί μας» και οι ισχυρές εταιρίες.

Αναφερόμενος στην ελληνική αμυντική βιομηχανία τόνισε ότι βρίσκεται σε προοπτική ιδιωτικοποίησης, κάτι που δε βρίσκει αντίθετη ούτε τη ΝΔ. Η προοπτική αυτή, είπε, δημιουργεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια αφού υπάρχει ο κίνδυνος να δοθούν οι αμυντικές βιομηχανίας σε ξένα συμφέροντα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι ήδη η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υπολειτουργεί, την ίδια στιγμή που η Τουρκία ή το Ισραήλ αναπτύσσουν την κρατική αμυντική τους βιομηχανία και μάλιστα εξάγουν και τεχνογνωσία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος, υπερασπίστηκε τη σύμβαση με τη γερμανική εταιρία για τον εκσυγχρονισμό των συγκεκριμένων αεροσκαφών, λέγοντας ότι το κράτος δε θα χάσει ούτε δραχμή και θέλοντας να δικαιολογήσει την επιλογή της είπε ότι τη συγκεκριμένη εταιρία την έχει επιλέξει και το γερμανικό δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ