Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φουντώνουν οι εσωκομματικές πυρκαγιές

Εξαπλώνονται οι εσωκομματικές πυρκαγιές στη ΝΔ, παρά τις πυροσβεστικές παρεμβάσεις της ηγεσίας, αφού διατηρούνται ανέπαφες οι εστίες που τις τροφοδοτούν.

Το θέμα της επιστροφής Σαμαρά, αλλά και οι υποψηφιότητες για το δήμο της Αθήνας, βρίσκονται σε αυτή τη φάση στο επίκεντρο των εσωκομματικών τριβών και επαναφέρουν στην επιφάνεια την εσωστρέφεια και την κρίση. Τις δυσκολίες που δημιουργούν στην προπαγάνδα της ΝΔ οι εσωκομματικές πυρκαγιές, επισήμανε ο Γ. Σουφλιάς στη χτεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών με θέμα τη λειψυδρία και την πυροπροστασία. Ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού τόνισε ότι οι εσωκομματικές πυρκαγιές δυσχεραίνουν την προσπάθεια να περάσουν στην κοινωνία τα μηνύματα και οι θέσεις της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος προσπάθησε και χτες να πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του τόσο για το θέμα της επιστροφής Σαμαρά όσο και για το δήμο Αθήνας. Ομως την ίδια στιγμή, βουλευτές της ΝΔ με χτεσινές δηλώσεις τους «έριχναν λάδι στις εσωκομματικές φωτιές». Ο Μ. Εβερτ, για παράδειγμα, υπέδειξε στον Αντ. Σαμαρά να παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε λάθος το '93 και να ζητήσει συγγνώμη από τον Κ. Μητσοτάκη. «Από κει και πέρα ο χρόνος θα αμβλύνει τις διαφορές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη επανήλθε χτες στο θέμα της υποψηφιότητάς της για το δήμο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Μιλώντας στον «Φλας» είπε ότι η Αθήνα την ενδιέφερε πάντα πάρα πολύ, αλλά «μια τελική απόφαση τέτοια δεν μπορεί να ληφθεί αυτή τη στιγμή». Για το θέμα της επιστροφής Σαμαρά είπε ότι «το έχει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ».

Στο μεταξύ, η Ρηγίλλης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το δείπνο που είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο Κ. Καραμανλής με τον Μίκη Θεοδωράκη, μετά τη συναυλία του μουσικοσυνθέτη στο Ηρώδειο. Συνεργάτες του απέδιδαν ιδιαίτερη έμφαση στη δήλωση που έκανε μετά το δείπνο στα κανάλια ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «δυναμικό πολιτικό», ο οποίος «θα παίξει οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο στο μέλλον». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θ. Ρουσόπουλος όταν ρωτήθηκε χτες αν το δείπνο είχε πολιτικές προεκτάσεις, απέφυγε να το διαψεύσει! Είναι φανερό ότι η Ρηγίλλης θέλει να αξιοποιήσει το μεγάλο μουσικοσυνθέτη προκειμένου να ενισχύσει την προπαγάνδα της περί κατάργησης των «διαχωριστικών γραμμών», της «δύναμης που ενώνει» και άλλα τέτοια ανυπόστατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ