Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Εκβιάζουν για να επιβάλουν ανταποδοτικό σύστημα ασφάλισης

Απειλούνται με απόλυση 120 εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Πετρέλαια» στη Θεσσαλονίκη επειδή αρνούνται να υπογράψουν ότι αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα που έχει επιβάλει η διεύθυνση της επιχείρησης από το Δεκέμβρη του 2000 και ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε διεκδίκηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων που τους παρείχε το προηγούμενο σύστημα ασφάλισης.

Η γραπτή εκβιαστική κοινοποίηση της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους περιέχει την ξεκάθαρη απειλή: «Η εταιρία μας δεν υποχρεούται να συνεχίσει να σας απασχολεί με αμετάβλητους τους όρους εργασίας...».

Να σημειωθεί ότι το ασφαλιστικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που ίσχυε από τον Οκτώβρη του 1964, όταν ακόμα η επιχείρηση λειτουργούσε ως ΕΣΣΟ-ΠΑΠΑΣ και συνεχίστηκε στη διάρκεια της κρατικής επιχείρησης ΕΚΟ, η νέα διεύθυνση της «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», νέα ονομασία της ΕΚΟ, το άλλαξε μονομερώς και το μετέτρεψε σε ανταποδοτικό σύστημα με πολύ μειωμένες για τους εργαζόμενους αποζημιώσεις και άλλα δικαιώματα.

Αυτό το νέο σύστημα, που αφαιρεί από τους εργαζόμενους σημαντικά δικαιώματα και παροχές, η διεύθυνση απαιτεί τώρα να το αποδεχτούν χωρίς επιφυλάξεις και να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους, αλλιώς κινδυνεύουν να απολυθούν!

«Το Σωματείο θα αντιδράσει σ' αυτόν τον εκβιασμό και νομικά και συνδικαλιστικά», δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων «Ελληνικών Πετρελαίων», Κώστας Νέζης. Και τόνισε: «Δεν αποδεχόμαστε το νέο σύστημα και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις μας, όπως επιδιώκει η διεύθυνση της επιχείρησης με την επιμονή της στην άνευ όρων παραίτησή μας από τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ