Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Συνεχίζουν στο Μενίδι

Δεν αρκούν οι αποσπασματικοί αγώνες, τονίζει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα

Οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μενιδίου παίρνουν τη σκυτάλη των αγώνων, μετά το Μαρούσι, τη Δευτέρα 11 του μήνα με 24ωρη απεργία. Αίτημά τους η άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που μέχρι το τέλος του 2001 θα ξεπεράσουν τις 4.000. Η έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο υποκατάστημα φθάνει το 23%, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού.

Πίσω όμως από τις τεράστιες ελλείψεις, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την επιδείνωση τους, με ρουσφετολογικές παρεμβάσεις και διαχωρισμό των εργαζομένων σε πληβείους και πατρίκιους, ανάλογα με τις ώρες που «χαρίζονται» το μήνα στον καθένα, κρύβεται η συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης, «λάτρη» της ΟΝΕ και της παγκοσμιοποίησης, να διαλύσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, το ξεπούλημα κομματιών του σε κερδοσκοπικές εταιρίες, που τελικά οδηγεί στην αποδοχή της «καλής» ιδιωτικής ασφάλισης!

Επιπρόσθετα, όπως είπαν στο «Ρ» οι υπάλληλοι στην προηγούμενη κινητοποίηση στο Μαρούσι «ενώ η κυβέρνηση αναζητά δήθεν πόρους για το σύστημα, αρνείται να προσλάβει προσωπικό, για να παταχτεί η εισφοροδιαφυγή, που ξεπερνάει σήμερα τα 500 δισ.».

Ευθύνες όμως για όλα αυτά έχουν και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ -ΕΑΣΠ στην Ομοσπονδία και στο Σύλλογο γιατί στην ουσία στήριξαν τ' αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στη λογική του εκσυγχρονισμού. Βέβαια, σήμερα, με την πίεση των εργαζομένων και την απαίτηση τους γι' αγώνες αποφάσισαν το σταδιακό κλείσιμο των υποκαταστημάτων. Σήμερα, όμως, χρειάζεται όχι μόνο διατήρηση των κεκτημένων με αποσπασματικούς αγώνες, αλλά και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα εργαζομένων ΙΚΑ προτείνει κοινό μέτωπο εργαζομένων - ασφαλισμένων - συνταξιούχων και δήμων. Αγώνα για την άμεση πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια του προσωπικού, εκσυγχρονισμό των πολυιατρείων του ΙΚΑ προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ