Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμάζουν την απεργία τους

Με κύριο αίτημα τα αντιασφαλιστικά μέτρα να μείνουν στα χαρτιά, οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου την Πέμπτη 14 Ιούνη και την απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

«Ο κλάδος μας δε θα πέσει στις μυλόπετρες της συναίνεσης και της υποταγής», τονίζει το κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων για την απεργία και τη συγκέντρωση. Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση πιστεύεται ότι θα συμβάλει στο να γίνει κατανοητό από τους εργαζόμενους ότι τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για το Ασφαλιστικό δεν έχουν καμιά σχέση με τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Το κάλεσμα επισημαίνει ότι τα δημαγωγικά κηρύγματα που εκπέμπει καθημερινά η κυβέρνηση περί «κοινωνικού διαλόγου», «μηδενικής βάσης» κλπ. «κινούνται στα πλαίσια παγίδευσης των εργαζομένων» και ότι η αναδίπλωση της κυβέρνησης «μετά την απεργιακή καταιγίδα, έχει τακτικό χαρακτήρα».

Στα αιτήματα της απεργίας συμπεριλαμβάνονται το σπάσιμο της αδιαλλαξίας των εργοδοτών, η αύξηση του μεροκάματου και κλαδικές συμβάσεις, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες. Γενική είναι η πεποίθηση στους κύκλους των οικοδόμων ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις απέδειξαν πως ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να δώσει συνέχεια στους αγώνες, όχι μόνο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και για τη λύση χρονιζόντων κλαδικών προβλημάτων.

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στον κλάδο, ενόψει της απεργίας της Πέμπτης, συνηγορεί υπέρ της άποψης που εκφράζουν συνδικαλιστικά στελέχη ότι η απεργία θα έχει μεγάλη επιτυχία και η συγκέντρωση θα είναι δυναμική και μαζική. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Κωστόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συμμετοχή στην απεργία θα είναι καθολική και η απεργιακή συγκέντρωση θα αποτελέσει σοβαρό αγωνιστικό βήμα για την προβολή των θέσεων του ταξικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ