Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλίστριας

Προσπάθεια συνδικαλιστικής εκδίωξης και τρομοκράτησης των εργαζομένων επιχειρεί η διεύθυνση της ιδιωτικής κλινικής ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στην Κυψέλη, η οποία απέλυσε παράνομα και αυθαίρετα στις αρχές της βδομάδας την εργαζόμενη - συνδικαλίστρια Βαλεντίνη Σαρακατσάνη. Η διεύθυνση προχώρησε στην απόλυση της εργαζόμενης η οποία είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου υπαλλήλων ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να απειλήσει και να εκφοβίσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους ώστε να μην υψώνουν φωνή αντίστασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Αλλωστε η απόλυση έρχεται λίγες μέρες μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις οποίες είχε δραστηριοποιηθεί έντονα η συγκεκριμένη εργαζόμενη στο χώρο της κλινικής ώστε να συμμετέχουν μαζικά όλοι οι εργαζόμενοι του χώρου.

Την περασμένη Τετάρτη, πολυμελές κλιμάκιο συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία και το σωματείο προσωπικού στις ιδιωτικές κλινικές πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της κλινικής απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή της. Οι συνδικαλιστές, κατήγγειλαν στη διεύθυνση ως παράνομη και αυθαίρετη τη συγκεκριμένη απόλυση (σύμφωνα και με το νόμο 1264/82) και ότι στην ουσία αφορά τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα. Η διευθύντρια της κλινικής όμως Ι. Καλογερίδη, επιστράτευσε αστήριχτες δικαιολογίες για την απόλυση και με φωνές και απειλές προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές υποσχόμενη όμως, ότι θα έδινε χτες απάντηση σε νέα συνάντηση. Η διεύθυνση όμως της κλινικής ακολούθησε και χτες την ίδια τακτική και δεν άφησε κανένα περιθώριο επαναπρόσληψης της εργαζόμενης. Αμεση ήταν όμως η απάντηση των συνδικαλιστών που δήλωσαν, ότι δυναμικά και αγωνιστικά θα αντιμετωπιστεί η προκλητική αυτή απόλυση και δε θα την επιτρέψουν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο υπαλλήλων ιδιωτικών κλινικών απαιτεί την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και προειδοποιεί ότι: «Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Στη δράση του σωματείου μας είμαστε συνηθισμένοι από απειλές και εκφοβισμούς. Οποιος πιστεύει ότι έτσι θα σταματήσει την πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους είναι οικτρά γελασμένος». Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην κλινική σε συνεχή αγώνα με στόχο να σπάσουν την τρομοκρατία και τη σιωπή στην κλινική «Ιπποκράτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ