Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργαζόμενοι καλούνται να ξαναπληρώσουν εισφορές

Σημαντικό πρόβλημα σχετικά με την αναγνώριση των εισφορών τους από τα Ταμεία Πρόνοιας και το Μετοχικό, αντιμετωπίζουν περίπου 200 εργαζόμενοι στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καλούνται να ξαναπληρώσουν εισφορές.

Το ζήτημα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας, Αλ. Παπαδόπουλο και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στο νοσοκομείο με το Ν. 1057/80 και μέχρι τη μονιμοποίησή τους κατέβαλαν κανονικά τις εισφορές τους προς τα παραπάνω ταμεία. Σήμερα (μετά από αλληλογραφία), το μεν Ταμείο Πρόνοιας ζητά να ξαναπληρώσουν τις εισφορές τους και μάλιστα προκλητικά τους λέει ότι κακώς τις πλήρωναν, το δε Μετοχικό διαβεβαιώνει ότι εφόσον πλήρωναν θα χρειαστεί να καταβάλουν μόνο το 2%. Ετσι, ο κάθε εργαζόμενος καλείται να πληρώσει για το μεν Ταμείο Πρόνοιας 280.000 δραχμές περίπου το χρόνο από την πρόσληψη μέχρι τη μονιμοποίησή του, για δε το Μετοχικό περίπου 60.000 δραχμές το χρόνο. Συνολικά, δηλαδή, ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να καταβάλει στα Ταμεία αυτά, για δεύτερη φορά, ένα ποσό που κυμαίνεται από ένα μέχρι και δυο εκατομμύρια δραχμές, ανάλογα με τα χρόνια που μεσολάβησαν από την πρόσληψη μέχρι τη μονιμοποίησή του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε οι περίπου 200 εργαζόμενοι να μην αναγκαστούν να πληρώσουν για δεύτερη φορά τις εισφορές τους στα Ταμεία, προκειμένου να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ