Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Παναγιώτα (Τέτη) Τζαμαλούκα

Δικηγόρος, υποψήφια στην Αχαΐα

Οταν πριν από 17 χρόνια, ελεύθερα και συνειδητά αποφάσισα να συμπορευθώ με το ΚΚΕ, δεν είχα φαντασθεί ότι επρόκειτο για την πιο σπουδαία επιλογή της ζωής μου, μετά βεβαίως από την επιλογή μου να γίνω μάνα.

Η κοινωνική και επαγγελματική μου ζωή όλα αυτά τα χρόνια, τολμώ να πω ότι είναι συνεπής με την πολιτική αυτή επιλογή μου και αγωνίζομαι να δώσω τη μαρτυρία των αρχών και αξιών του Κόμματος, που είναι διαχρονικές και πανανθρώπινες, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου.

Εάν το πέτυχα, δεν θα το πω εγώ. Θεωρώ πως πιο σωστό είναι να μιλήσουν για εμένα οι άλλοι. Ρώτησα λοιπόν δύο φίλους να μου πουν γιατί πιστεύουν ότι συμπορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια με το ΚΚΕ.

Δείτε τι απάντησαν:

Ο Γ. Κ.: «Την Τέτη την γνωρίζω από μαθητής γυμνασίου. Ηταν πάντα ο ορισμός του σκεπτόμενου ανθρώπου. Το δυνατό μυαλό της δεν ικανοποιείτο με τα στερεότυπα και τις συνταγές σε όλους τους τομείς της ζωής.

Σπούδασε νομική, γιατί πίστευε ότι με τα εργαλεία της δουλειάς αυτής θα βοηθούσε να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

Για τον λόγο αυτό, πέτυχε και εξελέγη και μέλος του ΔΣ του επαγγελματικού της Συλλόγου. Τότε και στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει το θεσμικό αυτό όργανο υπέρ των αδικούμενων κοινωνικών ομάδων, συγκρούστηκε με το κατεστημένο.

Τότε συνειδητοποίησε ότι στην πλειοψηφία τους, οι πολιτικές δυνάμεις συντηρούν την κοινωνική ανισότητα και αδικία και τρέφονται από αυτήν.

Αναζητώντας λοιπόν τον πολιτικό χώρο, που θα στέγαζε την αγωνία και τον αγώνα της για αποδόμηση της κρατούσης λογικής του εφησυχασμού και της συντήρησης, ήταν αναπόφευκτο να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, την πολιτική δύναμη που με συνέπεια και σταθερότητα αγωνίζεται διαχρονικά να γίνει πράξη αυτό που ο συνταγματικός νομοθέτης προβλέπει, δηλαδή η εξουσία να πηγάζει από τον λαό και να υπηρετεί τον λαό».

Η Α. Α.: «Την Τέτη την γνώρισα τα τελευταία χρόνια, ως μαχόμενη δικηγόρο. Αυτό που αμέσως διέκρινα είναι η σταθερή προσήλωσή της στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμένα, παρότι προέρχομαι από άλλο πολιτικό χώρο, ότι συμπορεύεται, παρά την αστική της καταγωγή, με το ΚΚΕ, ένα κόμμα με Ιστορία συνυφασμένη με την Ιστορία της πατρίδας μας.

Ξέρει καλά, μέσα από τη δουλειά της, σαν επιτυχημένη δικηγόρος, να διεκδικεί το δίκαιο για τους πολίτες και αισθάνεται ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί και θέλει να ανασυστήσει ένα αδιάβλητο κράτος με αρχές και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Ζωντανό παράδειγμα μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές αποτελεί και ο Δήμος της Πάτρας.

Ζώντας την αγωνία και τα προβλήματα της πλειοψηφίας των πολιτών, θέλει με την υποψηφιότητά της να συμμετέχει στην ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, με μοχλό πίεσης το ΚΚΕ, το μόνο μη συστημικό κόμμα, που με σταθερές και αδιάβλητες αρχές για τη σωτηρία της χώρας μας, αποτελεί τον μοναδικό εγγυητή για μια διακυβέρνηση της χώρας με ισονομία και δικαιοσύνη».

Εγώ απλά προσυπογράφω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ