Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ
«Μετρητά στο χέρι» για το κεφάλαιο

Ρητές δεσμεύσεις στο κεφάλαιο για στήριξη των επενδύσεών του και αναπαραγωγή των αποπροσανατολιστικών κελευσμάτων για «εθνική ομόνοια», ώστε ο λαός να γίνει συνένοχος στη στρατηγική που τον τσακίζει, περιελάμβανε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα χτες βράδυ στην Ομόνοια.

«Καλώ από δω... τις Ελληνίδες και τους Ελληνες σε μια νέα εθνική ομόνοια. Σε μια νέα κοινωνική συμμαχία. Σε μια νέα πατριωτική συμμαχία. Με αποφασιστικότητα, θάρρος, σύνεση, να δώσουμε όλοι μαζί τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να ξεκαθαρίσει λίγο μετά ότι θέλει το λαό σύμμαχο στην προσπάθεια ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Παίζοντας στο ίδιο γήπεδο με τον Α. Σαμαρά και αντλώντας μεθόδους απ' τα κιτάπια της αστικής τάξης, αντέταξε στο «διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό κήρυγμά του» το «κάλεσμα εθνικής και μαχητικής ομοψυχίας, κάλεσμα μιας νέας εθνικής ευθύνης».

Απέναντι στο λαό δεν είχε να προτάξει τίποτα που να ανοίγει το δρόμο κάλυψης των απωλειών του την περίοδο της κρίσης. Αντίθετα, έδωσε ανέξοδες υποσχέσεις για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, μαζί με τα ψίχουλα του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, τα οποία είχε το θράσος να παρουσιάσει και σαν σχέδιο υλοποίησης του οράματος μιας Ελλάδας που θα ευημερούν και το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι.

Αντιθέτως, απέναντι στο κεφάλαιο δεσμεύτηκε: «Η Ελλάδα να διεκδικήσει ξανά τη θέση του ισότιμου εταίρου στην Ευρώπη», απελευθέρωση «από τη θηλιά της λιτότητας», «βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους» που «φράζει το δρόμο της ανάπτυξης και τους πόρους της πατρίδας μας».

Κι ακόμα ότι «η Ελλάδα... θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές συνθήκες» και η κυβέρνησή του θα προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που «θα γίνουν μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων» και «θα ενθαρρύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να επιχειρήσει, παράγοντας πλούτο και όχι απομυζώντας το κράτος και το δημόσιο πλούτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ