Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ζητά εδώ και τώρα συναίνεση των αστικών κομμάτων

Συγκεκριμένες προτάσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης από δύο και περισσότερες αστικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να περάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και τις λιγότερες ενδοαστικές αναταράξεις τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, κάνει (και) ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.

Χαρακτηριστικά όσα είπε στη διακαναλική του συνέντευξη στην Αθήνα: «Ακούω και δεν ξέρω ποιος τον έχει συμβουλεύσει να το λέει συνέχεια, τον κ. Τσίπρα, ότι θέλουμε αυτοδυναμία (...) Το 35% του ελληνικού λαού δεν είναι αυτοδυναμία στον ελληνικό λαό, είναι μια τεχνική αυτοδυναμία στη Βουλή. Στο λαό είναι το 1/3 των ψηφοφόρων, το 1/5 δηλαδή της κοινωνίας».

Σε αυτή τη βάση εξέφρασε φόβους των μονοπωλίων περί κυβερνητικής αδυναμίας επιβολής μέτρων που χρειάζεται το κεφάλαιο: «Πιστεύει κανείς ότι με 151 Βουλευτές μπορεί να διοικηθεί αυτή η χώρα, να βγάλει συμπεράσματα; Εμείς πιστεύουμε στις μεγάλες πλειοψηφίες (...) δεν μπορείς να μιλάς για αυτοδυναμία μόνο με βάση το εκλογικό σύστημα, πρέπει να μιλάς για αυτοδυναμία στο επίπεδο της κοινωνίας και του λαού και αυτό σημαίνει αυτοδυναμία 51%, δε σημαίνει 33% και 17% δώρο από τον εκλογικό νόμο».

Μπρος, μάλιστα, στην ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στην έναρξη του επόμενου, απηύθυνε συγκεκριμένη πρόταση στις λοιπές αστικές δυνάμεις: «(...) στις 26 πρέπει ο αρχηγός του πρώτου Κόμματος όπως φαίνεται θα είναι ο κ. Τσίπρας να καλέσει τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να συζητήσουν το θέμα της διαπραγμάτευσής μας με την Ευρώπη. Να υπάρξουν δηλαδή μερικές μέρες εσωτερικής διαπραγμάτευσης μήπως και μπορέσουμε και βγάλουμε ένα συμπέρασμα όλοι μαζί για το τι πρέπει να κάνουμε στις 28 του μήνα που τελειώνει ο χρόνος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ