Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Στήριξη στη νέα κυβέρνηση

Ετοιμη να στηρίξει την επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστω και με ψήφο ανοχής δηλώνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σαφές ότι χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις για να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να προχωρήσουν τάχιστα τα επόμενα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.

Μιλώντας ο Ευ. Βενιζέλος στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», τόνισε: «Στο σενάριο της μη αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις (...) Η σοφή επιλογή για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και ει δυνατόν προοδευτικών δυνάμεων εντός συνταγματικού τόξου που πιστεύουν ή λένε ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μέσα στο ευρώ. Αυτό το σχήμα περιλαμβάνει όλους όσοι θέλουν και μπορούν (...) δεν υπάρχουν περιθώρια σε κανένα κόμμα να αρνηθεί το μερίδιο της ευθύνης του».

Στην περίπτωση που δεν στηθεί τέτοια συγκυβέρνηση, είτε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει την αυτοδυναμία (όπως όλα δείχνουν ότι γίνεται) είτε επειδή η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί ανοιχτά συνεργασία με το «μνημονιακό» ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος τους δίνει πάλι ...λύση και στήριξη: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ. Δεν θέλουμε να είμαστε σώνει και καλά σε μια κυβέρνηση με υπουργικούς θώκους. Ούτε το 2012 μπήκαμε στην αρχή με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση. Μπορούμε να παίξουμε το ρόλο μας και από τη Βουλή, με άνεση».

Τα ίδια διαμήνυσε και με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ