Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ!

Ολοι οι ετεροδημότες πρέπει να ψάξουν να βρουν ΑΜΕΣΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ πού ψηφίζουν.

Υπάρχει το εξής σοβαρό θέμα: Εάν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 εκλογέων από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια, δεν θα ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ηςΓενάρη στον τόπο κατοικίας τους, γιατί δε συστάθηκε ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών!

Και αυτό ανεξάρτητα από το εάν έχουν καταθέσει αίτηση μέχρι τις 31 Οκτώβρη 2014 και ανεξάρτητα από το εάν ψήφισαν ως ετεροδημότες στον τόπο κατοικίας τους στις ευρωεκλογές.

Για παράδειγμα: Κάποιος από την εκλογική περιφέρεια της Ευρυτανίας για να ψηφίσει στον τόπο που κατοικεί -για παράδειγμα στην εφετειακή περιφέρεια Εύβοιας που περιλαμβάνει τους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας- θα πρέπει να έχει συσταθεί ειδικό εκλογικό τμήμα Ευρυτάνων εκλογέων που κατοικούν στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας. Εάν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 εκλογέων από την Ευρυτανία, τότε δεν μπορεί να ψηφίσει στον τόπο κατοικίας (Βοιωτία ή Εύβοια) αλλά ψηφίζει στην Ευρυτανία, στο δήμο που είναι εγγεγραμμένος.

Αυτό ισχύει ακόμα κι αν ψήφισε ως ετεροδημότης στις ευρωεκλογές του 2014, γιατί στις ευρωεκλογές, όλη η χώρα θεωρείται μία ενιαία εκλογική περιφέρεια. Γι' αυτό υπάρχει ο κίνδυνος, ένας ετεροδημότης ψηφοφόρος που ψήφισε στον τόπο κατοικίας του στις ευρωεκλογές του 2014, τώρα να μην μπορεί να κάνει το ίδιο, παρόλο που έχει κανονικά γραφτεί τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Επομένως, ειδικά οι ετεροδημότες ψηφοφόροι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», για να επιβεβαιώσουν ότι μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, διαφορετικά να προγραμματίσουν τη μετάβασή τους στο δήμο, στους βασικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι, ώστε να μη χαθεί καμία «κόκκινη» ψήφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ