Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση του ΚΚΕ!
  • Στις 8.30 το βράδυ, στο αθλητικό στάδιο της Καλλιθέας
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Μέρα πανεξόρμησης η σημερινή για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα. Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι από νωρίς το πρωί εξορμούν σε συνοικίες, κεντρικές λεωφόρους, ακόμα και σε όσους εργασιακούς χώρους λειτουργούν, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κορυφαία πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, αύριο Δευτέρα, στις 8.30 το βράδυ, στο στάδιο της Καλλιθέας. Εκεί, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει για την πρόταση που απευθύνει το Κόμμα πλατιά στον ελληνικό λαό για αγωνιστική συνεργασία και συσπείρωση, καθώς και για την προοπτική της λαϊκής πάλης.

Τη συγκέντρωση θα πλαισιώσουν καλλιτέχνες, νέοι ερμηνευτές, που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει τη δουλιά τους και σε άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως ο Γ. Λάρδης, η Αθηνά Δημητρακοπούλου και η Εύα Κυριαζοπούλου.

Απ' αυτή τη συγκέντρωση δεν πρέπει να λείπει κανείς. Να 'μαστε όλοι εκεί. Να στείλουμε ξανά, μαχητικά και δυναμικά, μήνυμα συσπείρωσης, αγωνιστικής ετοιμότητας για την αποτροπή των αντιλαϊκών κυβερνητικών σχεδιασμών. Μήνυμα πως συνεχίζουμε με κοινή δράση και κλιμάκωση της πάλης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του «τρομονόμου», της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Οι κομμουνιστές καλούν στη συγκέντρωση όλους εκείνους με τους οποίους συναντήθηκαν στους δρόμους του αγώνα, καλούν σύσσωμο τον αθηναϊκό λαό. Απευθύνονται πλατιά σ' αυτόν και τονίζουν πως η δυσαρέσκεια δε φτάνει. Πως η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μεταφραστούν σε ουσιαστική διαφωνία με την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σε καταδίκη και αποδυνάμωση των κομμάτων που την εκφράζουν. Τον καλούν να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και να συμβάλει στη συνδιαμόρφωση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου πάλης, κόντρα στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό.

Ολοι αύριο λοιπόν στο στάδιο της Καλλιθέας. Γιατί τίποτε δεν τελείωσε. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η συνέχιση του αγώνα. Και σ' αυτόν το ΚΚΕ θα είναι, όπως πάντα, πάλι μπροστά, μαχόμενο για τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα.

Προσυγκεντρώσεις
  • Οι φοιτητές, σπουδαστές, οι εργαζόμενοι νέοι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ θα ξεκινήσουν από το σταθμό των Πετραλώνων στις 7.30 μ.μ. και θα πορευτούν ως το στάδιο.
  • Ο χώρος προσυγκέντρωσης για τους κατοίκους των νότιων συνοικιών είναι η πλατεία Δαβάκη στις 7.30 μ.μ.
  • Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ έχει οριστεί για τις 7.30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Θησέως και Καλυψούς (στον «Σκλαβενίτη»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ