Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ξεκινά αύριο το 1ο Τμήμα Διακοπών

Τη θερινή λειτουργία του ξεκινά αύριο Δευτέρα, 25 του Ιούη, το ελληνικό Κοινοβούλιο με τη σύνθεση σε Σώμα του 1ου Τμήματος Διακοπών της Βουλής. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει με τρία τμήματα διακοπών μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη, ενώ οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Σώματος θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου. Κάθε «θερινό» Τμήμα αποτελείται από 100 βουλευτές με αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών της Βουλής, τουλάχιστον 4 νομοσχέδια της κυβέρνησης περιμένουν... «στην ουρά» προκειμένου να συζητηθούν, τόσο στο Τμήμα Διακοπών όσο και στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής που συνεχίζουν τη λειτουργία τους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αρχικά θα εισαχθεί για συζήτηση ένα ακόμα νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (μετά το νόμο περί «απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας») που αφορά σειρά θεμάτων οργάνωσης και προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. Ακολουθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που διαφοροποιεί το καθεστώς που ισχύει για τους επαγγελματίες οπλίτες στον Ελληνικό Στρατό, καθώς και αλλά επιμέρους θέματα του υπουργείου Αμυνας. Τέλος, αναμένεται να εισαχθούν για ψήφιση στη Βουλή δυο νομοσχέδια του υπουργείου Μεταφορών που αφορούν τον κατασκευαστικό τομέα: Το πρώτο προβλέπει τη συγχώνευση και μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρία του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων σε ένα φορέα με την επωνυμία «ΑΕ Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων» και ακολουθεί ένα ακόμα νομοσχέδιο που θεσμοθετεί σειρά «φορολογικών και αναπτυξιακών κινήτρων» προς τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος υφίσταται κατά την περίοδο της λειτουργίας των Τμημάτων Διακοπών μόνο με την κατάθεση Ερωτήσεων προς την κυβέρνηση, που όμως δε συζητούνται στην αίθουσα της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ