Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώρωση!!!

Η διαστρέβλωση κάθε έννοιας πολιτικής παίζει αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο του τόπου το έργο «κομματικο - κυβερνητική κρίση». Σαν το μελάνι της σουπιάς, τόνοι ψεμάτων, μεταλλαγμένες θέσεις, πανικόβλητες αναλύσεις, πετιούνται κατάμουτρα στους πολίτες της χώρας, με ύφος και τρόπους που ταιριάζουν μόνο σε αυλικούς, οι οποίοι ξενυχτούν ραδιουργώντας γύρω από το κρεβάτι του βαριά άρρωστου αυτοκράτορα.

Ομως, σύντροφοι που να πάρει και να σηκώσει, η Ελλαδίτσα μας δεν είναι ούτε αυτοκρατορία, ούτε καν προίκα των διαδόχων του αυτοκρατορικού περιφερειάρχη που για την περίσταση λέγεται πρωθυπουργός. Μεγαλώνει όταν μιλάει ο λαός μας.

Είναι πώρωση πολιτική να συντρέχει ουσιαστική κρίση στην πατρίδα, οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική και αυτή να μετατρέπεται δήθεν χάρη σ' ένα γκάλοπ της MRB, σε κρίση του λαού, του έθνους και του κράτους υπό την εξής δραματική έννοια: Γιατί υπάρχει ο λαός; Για να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση! Γιατί υπάρχει το έθνος; Για να μετατρέπει σε εθνικές όλες τις πολιτικές επιλογές του οποιουδήποτε μάνατζερ του κυβερνώντος κόμματος! Γιατί υπάρχει το κράτος; Για να υφίσταται και ν' αποκτά νόημα η κυβέρνηση!

Η πολιτική διαστρέβλωση, η πώρωση, η επικίνδυνη υπαρξιακή αγωνία του νυν και όχι αεί κυβερνώντος κόμματος, είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ως ναυαρχίδα των προβλημάτων μας την ίδια του τη συγκράτηση στην εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ ως πατρίς. Ελεος! Και για να το επιτύχει αυτό η κυβέρνηση πουλάει, φθηνά ή ακριβά αδιάφορο, το επικοινωνιακό μοντέλο της κοινωνίας που είναι η μόνη και απολύτως υπεύθυνη, για την καταστροφή ή τη δυστυχία της, αφού δεν κατανοεί ότι υπάρχει για να υπηρετεί την κυβέρνηση, το κόμμα της και τις επιλογές της.

Είναι αδιανόητη αυτή η πώρωση τόσο προβεβλημένη ως πολιτική στρατηγική σε οποιαδήποτε από τις τυπικές λεγόμενες δυτικές Δημοκρατίες αστικού τύπου. Τη συναντούσαμε μόνο σε μερικές δυτικές αποικίες προ ολίγων δεκαετιών, όταν ένας φύλαρχος μετά από μια επίσκεψη στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον περιβαλλόταν τον τύπου του... εκλεγμένου πρωθυπουργού. Ενδεικτικά στα δικά μας:

Για το έλλειμμα, τεράστιο ήδη, του ιδιωτικού αεροδρομίου των Σπάτων, που θα το πληρώσει ο αφαιμαγμένος ελληνικός λαός, δε φταίει καμιά κυβερνητική επιλογή. Φταίει ο λαός που δεν το στηρίζει. Για τη λειψυδρία και την ερημοποίηση της χώρας δε φταίει η παντελής απουσία σχεδιασμού σε κεντρικό επίπεδο των έργων υποδομής, αλλά η αγροτική υπερκατανάλωση και οι απαιτήσεις ενός λαού που δεν κατανοεί ότι για να φάει και μόνον πρέπει εκ των προτέρων να ευχαριστεί το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση που του αναγνωρίζει το δικαίωμα τροφής!.. Για την κατάσταση στο χρηματιστήριο δε φταίνε οι εμπνευστές και διαφημιστές του πραγματικά οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος των κρατικοεξαρτημένων καπιταλιστών, αλλά ο λαός που στήριξε την ίδια του τη ληστεία τόσο επιπόλαια, αφελώς και παθιασμένα.

Ο κ. Σημίτης, χωρίς αιδώ, βγαίνει κι ανακοινώνει ότι δε θα πάει στο Πεκίνο επειδή κουράστηκε να τον αμφισβητούν οι ήδη κουρασμένοι Ακηδες, Κωστάκηδες, Γιωργάκηδες, επειδή δεν τον διευκολύνουν να παραιτηθούν, τώρα που τέλειωσαν τη δουλιά τους, οι Σταθόπουλοι κι οι Γιαννίτσηδες. Με την πωρωμένη αντίληψη ότι πιο ξεκούραστα παλικάρια θα πείσουν το λαό ότι αυτός φταίει που κούρασε τους προηγούμενους με τις απαιτήσεις του. Το Ασφαλιστικό, η Υγεία και η Παιδεία, η αφραγκία και η ανασφάλεια, ο πόλεμος που άνοιξε στα Βαλκάνια και φουντώνει ξανά, κατεβαίνοντας προς τα εδώ, έτσι ώστε να αναθερμανθεί η σε ύφεση εισερχόμενη ευρωπαϊκή οικονομία, δεν είναι ζητήματα πολιτικών επιλογών, αλλά κουρασμένων από δύστροπους λαούς υπουργών - στελεχών αφεντικών. Αυτό πουλάει η δημοσκόπηση - πολιτική για την ώρα. Με την ελπίδα ότι θα κρυφτούν τα αδιέξοδα και το πόπολο θα στηρίξει τον... αυτοκράτορα με θυσίες όπως έκανε μετά τα Ιμια, μετά τον Οτσαλάν, μετά τη γιουγκοσλαβική τραγωδία, μετά το Ελσίνκι, την τραγωδία της Αμαλίας Κκινάκη, τη ΝΑΤΟική άσκηση του Ακη, τον Πάσαρη, τον Σολάνα κι όλα τα καλά παιδιά...

Ο κ. Σημίτης πήρε εντολή από τους πολιτικούς του πάτρωνες στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να μείνει στην Αθήνα, λόγω Σκοπίων. Εκεί η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ο γειτονικός Συμεών θα χρειαστεί στήριξη, όπως και η... δημοκρατική αναβίωση της ουγγρικής αυτοκρατορίας! Οι αναγκαστικά εθελοντές Ελληνες στρατιώτες, ίσως, πρέπει να κινηθούν αμέσως με διαδικασίες λεγεώνας των ξένων. Τα πράγματα σφίγγουν και θα χρειαστούν «φρέσκα πρόσωπα» για να διατάζουν τα ΜΑΤ να πυροβολούν τα πλήθη, τους φαντάρους να προελαύνουν στο Κουμάνοβο και τις τράπεζες να δίνουν «φθηνότερα» στεγαστικά. Θα χρειαστούν «φρέσκοι» υπουργοί να προτείνουν οργανώσεις και κόμματα που πρέπει να τεθούν εκτός νόμου, όπως συμβαίνει και στη γειτονική Τουρκία των «λευκών κελιών», νέους «τρομονόμους», νέες φούσκες στο Χρηματιστήριο, νέες ιδέες για τη νομιμοποίηση της μαστούρας κι ο λαός είναι παραπλανημένος στα πεζοδρόμια κι απρόθυμος.

Ο κ. αυτοκράτορας, μέγας περιφερειάρχης των Βαλκανίων, πρέπει να μείνει στην αυλή, να ελέγξει την καταστολή και να πείσει με τα μπαζούκας του κεντροαριστερού νεοφιλελευθερισμού το λαό να μην αυτοκαταστραφεί, επιχειρώντας πολιτική άλλη επιλογή. Αλλη Βάσω, άλλη βάση. Πώρωση!


Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ