Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Επιβεβαιώνεται η εμπλοκή σε επιχειρήσεις κατά μεταναστών

Η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις «Αποτροπής Παράνομης Μετανάστευσης», κατ' εντολή των κυβερνήσεων και αυτών με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνεται από ανώτατες πηγές του ΓΕΝ.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι ελληνικές κυβερνήσεις ήδη από τις 18/7/14 αποφάσισαν «τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) στο έργο του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ)». Το «έργο» αυτό ανέλαβε το Αρχηγείο Στόλου, το οποίο, μέσω της Διοικήσεως Πλοίων Επιτηρήσεως (ΔΠΕ), συμμετέχει «ενεργά» (επιπλέον της κύριας αποστολής των πλοίων ΔΠΕ) και σε Επιχειρήσεις Αποτροπής Παράνομης Μετανάστευσης - Επιχειρήσεις Ερευνας Διάσωσης σε Πλωτά Μέσα που μεταφέρουν Παράνομα Εισερχόμενα Πρόσωπα (ΠΕΠ), όπως είναι οι επίσημοι όροι που χρησιμοποιούν για το θέμα στο υπουργείο Αμυνας και στο αρμόδιο επιτελείο. Στο πλαίσιο αυτό, τα πλοία της ΔΠΕ (κανονιοφόροι και παράκτια περιπολικά που ελλιμενίζονται σε νήσους του Αν. Αιγαίου) εκτελούν περιπολίες σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι ίδιες πηγές από το ΓΕΝ αναφέρουν ότι «τα πλοία του ΠΝ έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα σε πληθώρα επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης, με αποτέλεσμα τη διάσωση αρκετών ανθρώπων». Επιπλέον, «οι περιπολίες εκτελούνται σε πλήρη και αρμονική συνεργασία ΠΝ - ΛΣ. Στο πλαίσιο αυτό, επί των πολεμικών πλοίων επιβαίνουν άνδρες του ΛΣ ως σύνδεσμοι αλλά και ως υπεύθυνοι για την εκτέλεση του αμιγώς αστυνομικού έργου».

Στο μεταξύ, την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος γραφείου της στον Πειραιά αποφάσισε χτες η Frontex, ενσωματώνοντάς το στην Περιφερειακή Task Force της ΕΕ. Η Frontex έχει 325 στελέχη στα ελληνικά νησιά, από τα οποία οι 167 υποστηρίζουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών. Το γραφείο στον Πειραιά έχει ανθρώπινο δυναμικό πέντε άτομα, αριθμός ο οποίος, υπό τη νέα δομή, θα αυξηθεί σημαντικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ