Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
«Νερό στο μύλο» της κυβέρνησης

Στην καλλιέργεια εδάφους ώστε να περάσουν απρόσκοπτα οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις συμβάλλει συστηματικά η Ενωση Κεντρώων. Χτες, ο πρόεδρός της, Β. Λεβέντης, επανέλαβε γνωστές προτάσεις του κόμματός του για περικοπές σε «συντάξεις πλουσίων», υποστηρίζοντας: «Είναι 80.000 συντάξεις, έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, από ενοίκια, από τόκους καταθέσεων, μερίσματα εταιρειών, σε αυτούς λέω, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ότι πρέπει να κοπεί η σύνταξη». Ισχυρίστηκε πως έτσι η κυβέρνηση θα εξοικονομούσε ένα ποσό μηνιαίως, «που θα μας έκανε να μην πειράξουμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, ενώ τώρα θα πειραχθούν όλοι».

Με τον τρόπο αυτό, η Ενωση Κεντρώων, εκτός από το να αποκρύβει το ταξικό περιεχόμενο της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που δρομολογεί η κυβέρνηση, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, βάζοντας σαν λαγός το ζήτημα της εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων, με πρόσχημα τάχα την προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων.

Κατά τα λοιπά, ο Β. Λεβέντης μίλησε στο MEGA για «δέκα βόμβες» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτοιμες «να σκάσουν», αναφερόμενος σε βουλευτές προσκείμενους στην ομάδα των «53». «Η αγωνία αυτή για την ερχόμενη πτώση της κυβέρνησης με οδήγησε να πάω στο βήμα της Βουλής και να πω: Κύριε Τσίπρα, πριν πάθεις αυτό που έπαθε ο Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου, πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρότεινε μια οικουμενική» δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ