Κυριακή 29 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Εικαστικές στιγμές

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όποιος βρεθεί στο πανέμορφο νησί της Ανδρου, τούτο το καλοκαίρι, θα επισκεφτεί την έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που είναι αφιερωμένη στον εξαιρετικό ζωγράφο, το σπουδαιότερο εκπρόσωπο της ζωγραφικής του 19ου αιώνα, Τουλούζ Λοτρέκ. Εχουν περάσει εκατό χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη και για να τιμήσει την επέτειο το Μουσείο Γουλανδρή παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα της πορείας του. Θα εκτεθούν 135 έργα του που προέρχονται από το Μουσείο Τουλούζ Λοτρέκ και από όλα τα Μουσεία της Γαλλίας.

Επίσης στις Σπέτσες, στο Παλιό Λιμάνι, εγκαινιάστηκε στις 7 Ιούνη μια νέα αίθουσα τέχνης η οποία φιλοξενεί προτάσεις σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Μέχρι τις 2 Αυγούστου θα εκτίθενται έργα της Βούλας Κορυζή και αμέσως μετά θα παρουσιαστεί η δουλιά της Νέλλης Παραστατίδου.

Διακοπές

Φεύγετε; Στο καλό να πάτε, όπου πάτε τελικά. Ομως πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να κλείσετε το θερμοσίφωνα, να βρείτε κάποιον γείτονα να σας ποτίζει τα άνθη σας όσο εσείς θα απουσιάζετε, να κλείσετε το γενικό διακόπτη - ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί, να αδειάσετε το ψυγείο, να το καθαρίσετε σχολαστικά και να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του και κυρίως να μην πάρετε μαζί σας το σπίτι. Οι διακοπές θέλουν ηρεμία, και την ηρεμία τη βρίσκεις όταν δεν έχεις χιλιάδες μπογαλάκια. Αλλωστε και κάτι να σας διαφύγει, κάτι την τελευταία στιγμή να αφεθεί εκτός του εσωτερικού της βαλίτσας, μπορείτε να το αγοράσετε εκεί που θα είστε. Μια χτένα, ένα σαμπουάν, μια κρέμα, ένα αντιηλιακό κτλ. Τα βιβλία σας και τα φάρμακα είναι ό,τι πιο απαραίτητο και πολύτιμο. Και καλό σας ταξίδι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ