Κυριακή 29 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Από τη Γένοβα στ' Αλγέρι»

Η πεποίθηση πως η νεολαία θα ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα που προκύπτουν από τις μεγάλες διαδηλώσεις στη Γένοβα, για το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε κάθε χώρα ξεχωριστά, εκφράστηκε από τους νέους και τις νέες, που παρακολούθησαν την κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση του εργατικού τομέα της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής. Μια εκδήλωση που έγινε στην Πλατεία Ναυαρίνου, το χώρο που αποτελεί το βασικό στέκι της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της εκδήλωσης «από τη Γένοβα στο Αλγέρι», αποτυπώθηκε πολύμορφα, μέσα από έκθεση φωτογραφικού και οπτικού υλικού για τη συμμετοχή των κομμουνιστών στη διαδήλωση της Γένοβας, την αναδρομή στα Παγκόσμια Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, και τέλος με την προβολή της ταινίας του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη Σεργκέι Αϊζενστάιν «Απεργία».

Στη σύντομη ομιλία του ο Π. Κουρμούλης, μέλος του ΝΓ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στη σημασία που αποκτά η μαζική συμμετοχή της νεολαίας στη Γένοβα, ιδιαίτερα σήμερα που ο καπιταλισμός εντείνει την ενορχηστρωμένη επίθεσή του στα δικαιώματα της, και κατέληξε προβάλλοντας το επόμενο διεθνιστικό ραντεβού της ΚΝΕ. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ νεολαίας και φοιτητών στο Αλγέρι, όπου συναντώνται οι προοδευτικές νεολαίες, ανταλλάσσουν τις αγωνιστικές τους εμπειρίες από τα κινήματα των χωρών τους και ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ