Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Συνάντηση με τον Λιβανέζο ομόλογό του

Τον αντιπρόεδρο και υπουργό Αμυνας της κυβέρνησης του Λιβάνου, Samir Moqbel, υποδέχτηκε χτες στο Πεντάγωνο ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος. Συμφώνησαν για εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, με αποδοχή, κατ' αρχάς, και από τις δύο πλευρές αποστολής στρατιωτικών ακολούθων και την υπογραφή διμερούς συμφωνίας τον Οκτώβρη στη Βηρυτό.

Οπως είπε ο Π. Καμμένος, οι δύο χώρες είχαν κι έχουν «το βάρος των συνεπειών της γεωστρατηγικής τους θέσης, με ό,τι συνεπάγεται για την ασφάλεια και την άμυνα των χωρών και των λαών μας».

Καθώς στη μεταξύ τους συζήτηση έθιξαν και την κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ο Ελληνας υπουργός επέμεινε ότι «οι συνθήκες ασφάλειας που έχουν διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και γενικότερα, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο». Παρέπεμψε στη δημιουργία μιας «Μεσογειακής Ενωσης», μέλη της οποίας, όπως είπε θα είναι Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ