Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
«Υπηρέτης» αντιλαϊκών σχεδιασμών και κάλπικων διλημμάτων

Στο πλευρό της κυβέρνησης και στους σχεδιασμούς που επιχειρεί να προωθήσει, με όχημα την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τάχθηκε ξεκάθαρα η Ενωση Κεντρώων, στο πλαίσιο των παζαριών και των κομπρεμί που εξελίσσονται και της συνολικότερης διαδικασίας αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, αναπαράγοντας τα γνωστά χρεοκοπημένα και κάλπικα διλήμματα «δεξιάς - αντιδεξιάς», ισχυρίζεται ότι «όποιος αρνηθεί ψήφο σε έναν τέτοιο νόμο (σ.σ. της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), εξυπηρετεί τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη»!

Στο ίδιο μήκος κύματος, και προσπερνώντας - όπως και τα κυβερνητικά στελέχη - το ζήτημα της διατήρησης του «πλαφόν» του 3%, η Ενωση Κεντρώων θέτει το ... ερώτημα: «Με μηδενικό μπόνους και ψήφο στα 17, νομιμοποιείται δημοκρατικό κόμμα ή δημοκράτης βουλευτής να αρνηθεί ψήφο, όταν ο κ. Τσίπρας φέρει προς ψήφιση εκλογικό νόμο;» και συμπληρώνει: «Ακόμη και ύπουλα να είναι τα κίνητρα του κ. Τσίπρα, όποιος δεν ψηφίσει, είναι υπηρέτης της δεξιάς και δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ως δημοκράτης»...

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, είπε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για συνεργασία κυβέρνησης και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ (...) αλλά ως εταίροι» και πως «σε κυβερνήσεις συνεργασίας θα μπω με τους όρους μου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ