Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Πέμπτη

Κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ διοργανώνονται και σε Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Χανιά

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Πέμπτη 7/7, στις 8 μ.μ. και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν η ΕΕΔΥΕ και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εργατικά συνδικάτα, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία.

Οι διοργανωτές καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την αποφασιστική καταδίκη του ΝΑΤΟ, το οποίο στη Σύνοδό του θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής του δράσης, για να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική που εμπλέκει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες, για να ειπωθεί ένα μεγάλο «όχι» στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να διατρανωθεί το αίτημα για κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, για καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, για δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στη Θεσσαλονίκη

ΑντιΝΑΤΟική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 7/7, στις 7.30 μ.μ., μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού, και πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Χτες πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη, με τη συμμετοχή φορέων, προκειμένου να εκφραστεί πιο μαζικά η αντίδραση των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού της πόλης στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που συμμετέχει ολόψυχα σε αυτούς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, πρωτοβάθμιων σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί πλατύ ενημερωτικό άνοιγμα και κάλεσμα κινητοποίησης προς το λαό.

Από τη χτεσινή σύσκεψη φορέων στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη φορέων στη Θεσσαλονίκη
Εισηγητικά, ο Νίκος Ζώκας, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Με την όσο γίνεται μαζικότερη συμμετοχή, θέλουμε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα καταδίκης του ΝΑΤΟ και της Συνόδου Κορυφής και ταυτόχρονα να προβάλουμε τις θέσεις του κινήματος ειρήνης και του λαϊκού κινήματος συνολικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, ενάντια όμως και στην κυβέρνηση, στα κόμματα και τις δυνάμεις που τον υπηρετούν κι εμπλέκουν τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

(...) Μπροστά μας μπαίνει η ανάγκη να αναδείξουμε πλατιά στο λαϊκό κόσμο (...) ότι απαιτείται με κατανόηση της ευθύνης μας να αντιδράσουμε μαζικά - αποφασιστικά ενάντια στη Σύνοδο, αλλά και μετά. Να αποτελεί μόνιμο στοιχείο ετοιμότητας και επαγρύπνησης του ευρύτερου λαϊκού κινήματος και στη συνέχεια».

Στη Λάρισα

Συλλαλητήριο ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία οργανώνουν και οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας την Παρασκευή 8/7, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) της Λάρισας. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.

Καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνουν στα μέλη τους και σε όλο το λαό της περιοχής εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

Στα Χανιά

Συγκέντρωση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Παρασκευή 8/7, στις 9 μ.μ., πίσω από το Γυαλί Τζαμισί στο Παλιό Λιμάνι.

Η εκδήλωση θα έχει και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων και σειράς μουσικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ