Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με πορεία στο υπουργείο οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra»

Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της», όπως φάνηκε χτες από τη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ

Η πορεία των εργαζομένων περνάει έξω από τη Βουλή
Η πορεία των εργαζομένων περνάει έξω από τη Βουλή
Με πορεία που ξεκίνησε από το ξενοδοχείο «Athens Ledra» έφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία από δέκα ξενοδοχεία συμμετείχαν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε το πανό του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο «Athens Ledra» με το σύνθημα: «Μας έχουνε απλήρωτους κι αυτοί τα κονομάνε, εμείς τις κατακτήσεις μας δεν τις παρατάμε». Στην κινητοποίηση πήρε μέρος ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς και δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με το δικό τους πανό.

Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πικέτες με συνθήματα γραμμένα σε διάφορες γλώσσες, ενώ από την ντουντούκα ενημέρωναν για τον αγώνα που δίνουν ενάντια στην ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις. «Τέρμα τα κέρδη σας. Τώρα οι ανάγκες μας». Ενα πλακάτ με το μήνυμα αυτό παρέδωσαν στα γραφεία του ΣΕΤΕ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Στη σύντομη στάση της πορείας έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού φορέα, καθ' οδόν προς το υπουργείο Εργασίας, ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, κάλεσε τους εργαζόμενους να προτάξουν στις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, κόντρα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων παραβρέθηκε αργότερα το απόγευμα στη Βουλή, όπου ύστερα από τέσσερις αναβολές, συζητήθηκε τελικά η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, με την οποία ο βουλευτής του Κόμματος Χρ. Κατσώτης μετέφερε τα δίκαια αιτήματά τους στον υπουργό Εργασίας. Απαντώντας, ο Γ. Κατρούγκαλος ένιψε κυριολεκτικά «τας χείρας του» για λογαριασμό της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το υπουργείο εξάντλησε τα μέσα που διέθετε «στο υφιστάμενο πλαίσιο», με τα πρόστιμα που καταλόγισε στην εταιρεία, επειδή δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους εργαζόμενους, και τις δύο τριμερείς συναντήσεις που οργάνωσε στο υπουργείο!

Χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνίες καταβολής, είπε ότι θα δοθούν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ και το επίδομα επίσχεσης, που απέσπασαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους εδώ και 35 μέρες. Αναφερόμενος σε φαινόμενα παρόμοια με αυτά του «Athens Ledra», που πληθαίνουν στην αγορά, είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει ποια από αυτά είναι συμπτώματα της κρίσης και ποια εκδηλώσεις του «ιδιόμορφου παρασιτικού καπιταλισμού», υπονοώντας ότι υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες, ανεξάρτητα το εάν σε όλες τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο.

Στην παρατήρηση του Χρ. Κατσώτη ότι το «υφιστάμενο πλαίσιο» και τα «όρια των αρμοδιοτήτων» που επικαλείται κάθε φορά ο υπουργός Εργασίας τα θέτουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα συμφέροντά τους, τα οποία υπηρετεί η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και άρχισε να μονολογεί για το «συσχετισμό δύναμης», τον οποίο τάχα η κυβέρνηση πολεμάει, ψηφίζοντας τον αντιασφαλιστικό νόμο τον περασμένο Μάη και την Αναθεωρημένη Κοινωνική Χάρτα της ΕΕ, όπου μεταξύ άλλων νομιμοποιείται το «lock out»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» (2017-09-19 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην «ευελιξία» (2017-03-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο σε Επισιτισμό - Τουρισμό (2016-11-27 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα στο «Athens Ledra» (2016-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ