Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Εμμένει στις απόψεις του για «ακυβερνησία» και αναμόρφωση

«Εγκλημα», χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο, που έφερε σε διαβούλευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα». Οπως είπε, «με το σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση θα έπρεπε τον Σεπτέμβριο να συμφωνήσουν πέντε κόμματα για να έχουμε κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας. Μας σπρώχνουν εν γνώσει τους στην ακυβερνησία». Επέμεινε, δε, για «όριο 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Ψήφο στους ομογενείς και κυρίως στους 400.000 ανθρώπους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Ψήφο στα 17. Σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Και αντί για το μπόνους των 50 εδρών, να έχουμε ένα λογικό αναλογικό μπόνους. Αν το πρώτο κόμμα πάρει 20%, να έχει επιπλέον 10 έδρες και αν πάρει 40% να έχει επιπλέον 20 έδρες».

Σκιαγραφώντας την υποβόσκουσα κόντρα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), με την οποία, υποτίθεται, προσπαθούν να στήσουν έναν τρίτο πόλο αστικής διαχείρισης, και απαντώντας στην κριτική ότι γίνεται «συνήγορος της Δεξιάς» καθώς ταυτίζεται με την ΝΔ επισείοντας τον «κίνδυνο ακυβερνησίας», συνέστησε «στους ανθρώπους της κυρίας Γεννηματά να ανανεώσουν λίγο το λεξιλόγιό τους. Είμαστε στο 2016».

Για δε τη δημιουργία αυτού του νέου φορέα στο «κέντρο» του αστικού πολιτικού σκηνικού, είπε ότι οι δρόμοι προς αυτό είναι δύο: «Ο ένας περνάει μέσα από δαιδαλώδεις οργανωτικές διαδικασίες. "Τόσους εμείς, τόσους εσείς". Παζάρια, ίντριγκες και μηχανισμοί. Ολα αυτά, δηλαδή, που απωθούν τους πολίτες. Και ο άλλος δρόμος είναι ο καθαρός, ο ευθύς. Πάμε στους πολίτες, ο κάθε υποψήφιος αρχηγός με τις θέσεις του, και οι πολίτες αποφασίζουν ποιος τους εκφράζει».

Επέμεινε και για τον πήχη της συμμετοχής στις 200.000 πολίτες που θα έρθουν στις τέτοιες, ενδοπαραταξιακές κάλπες «και θα γεννήσουν αυτοί το καινούργιο». «Ο προοδευτικός χώρος ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους. Γιατί, λοιπόν, να αρκεστούμε σε 50.000 ή 70.000 ψηφοφόρους; Να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που πιστεύουν στις μεγάλες προοδευτικές τομές», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ