Κυριακή 19 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδήλωση για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Σήμερα Κυριακή 19 Αυγούστου 2001 λήγει το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης, που διοργάνωσαν ο Δήμος Νικαίας και οι Τοπικές Αντιστασιακές Οργανώσεις, για να τιμήσουν τους πατριώτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, τον Αύγουστο του 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Με συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου, στην πλατεία «17ης Αυγούστου 1944», αρχίζει το σημερινό πρόγραμμα της εκδήλωσης, για να ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί, ομιλίες και πορεία στο χώρο του Κενοταφείου. Το βράδυ στις 9.00, στο χώρο της Μάντρας θα πραγματοποιηθεί Μουσική και Ποιητική Βραδιά, αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση.

Αλλες εκδηλώσεις αντιστασιακών

Ο Δήμος Ιθάκης και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν σήμερα στις 9 μ.μ., την καθιερωμένη χρονιάτικη εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης. Η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» και θα μιλήσει ο Χρήστος Λογαράς.

* Το Παράρτημα Μακρυνείας και Θέρμου της ΠΕΑΕΑ, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Θέρμου (Αιτωλοακαρνανίας) το δεκαήμερο 15 έως 24 Αυγούστου 2001, πραγματοποιεί την 5η Εκθεση αντιστασιακού, ιστορικού, λογοτεχνικού και παιδικού, βιβλίου. Παράλληλα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας με αντιστασιακό περιεχόμενο, καθώς και έργων ζωγραφικής του αντιστασιακού ζωγράφου Γ. Φαρσακίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ